RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:04:16    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 13 mei 2011 14:03 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2011 14:04 uur

Verbouwing Sancta Monica in volle gang

Verbouwing Sancta Monica in volle gang

Op de foto: De hof- en tuinwoningen achter Sancta Monica liggen in een fraaie parkachtige omgeving. (Foto: Cornelis Huygens Projectontwikkeling).

Vervlogen herinneringen aan de jaren waarin hier aan de Gestelseweg de Witte Zusters van Esch leefden. Een gedenksteen in de gevel herinnert aan de dag waarop in 1895 de eerste steen werd gelegd en het door architect J. de Vries Paddenburg uit Boxtel ontworpen klooster werd opgetrokken. Sinds 2005 is Sancta Monica in bezit van Cornelis Huygens Projectontwikkeling in Vught. Dit jaar werd gestart met de verbouwing, eind 2011 hopen de eerste bewoners er hun intrek te nemen.

Alle woningen verkocht, de verkoopprijs lag tussen de 114.000 en bijna 224.000 euro. Bezoek de website van Sancta Monica en al snel wordt duidelijk dat alle 44 woningen die hier aan de Gestelseweg voor starters worden gebouwd aan de man zijn gebracht. Niet gek omdat het fraai wonen wordt in deze parkachtige omgeving tussen Boxtel en Esch, op een steenworp van bosgebied Sparrenrijk en landgoed Den Eikenhorst.

De kloostertuin is onder landschapsarchitectuur herinricht en krijgt ruime en moderne terrassen voor een aangenaam buitenverblijf. ’In het park staan oude bomen en lopen ingesleten paden’, beschrijft de verkoopbrochure. En de illustraties die erbij staan zijn jaloersmakend. ’Lees een boek langs een van de vijvers of geniet samen van een picknick in de kloostertuin.’ Wie zou hier niet willen wonen?

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Olieenzo Geerts advies Doornmalen electro Huidtherapie SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen