09:50:46    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 30 oktober 2013 17:18 uur, laatst gewijzigd op 31 oktober 2013 14:00 uur

Verbouwing NS-station start snel

Verbouwing NS-station start snel

Op de foto: Beeld van de voorzijde van het NS-station in Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

De verbouwing van het NS-stationsgebouw in Boxtel start volgens spoorbeheerder ProRail eind dit jaar of begin 2014. ,,We hebben een aannemer geselecteerd voor de klus, die nu druk bezig is met de planning van de werkzaamheden”, aldus ProRail-woordvoerder René Vegter.

ProRail gaf eerder aan dat het project door een moeizaam verlopen aanbestedingsprocedure pas in 2014 zou starten, maar wellicht gaat de uitvoering toch eerder van start. De gemeente Boxtel verleende begin dit jaar een omgevingsvergunning voor de verbouwing van het NS-stationsgebouw en het herinrichten van de perrons en een deel van het Stationsplein.

Niet alleen het stationsgebouw krijgt een opknapbeurt, waarschijnlijk volgend jaar worden bij het station zevenhonderd extra fietsparkeerplaatsen gerealiseerd. Wethouder Tossy de Man gaf onlangs aan dat de aanvraag voor de benodigde bouwvergunning is ingediend.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

TopSlank Alfa Podium Boxtel Toverboom Elan Bikes support Remax-optimus Geerts advies Huidtherapie buisman optiek Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe Doornmalen electro EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht