06:48:27    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 21 december 2013 12:11 uur

Verbouwing NS-station in maart

Verbouwing NS-station in maart

In maart 2014 moet de verbouwing van het NS-station in Boxtel van start gaan. Spoorbeheerder Prorail meldde deze week dat de aanpassingen aan het treinstation in de zomer afgerond zullen zijn. Naar verwachting zullen de reizigers weinig last hebben van de werkzaamheden.

Aannemer Hegeman uit Nijverdal heeft de voorbije weken een planning gemaakt, momenteel wordt gewacht op de bestelde materialen. In maart wil de aannemer het bouwterrein gaan inrichten, waarbij een klein gedeelte met hekken wordt afgezet. De wachtruimte in de stationshal is enkele weken niet toegankelijk, wel zijn alle doorgangen naar de perrons gewoon bereikbaar.

De pui bij de stationshal en de wachtruimte wordt enkele meters teruggeplaatst, het gedeelte dat vrijkomt komt beschikbaar voor de kaartautomaten. De wachtruimte krijgt extra zitelementen. Tussen de hal en de kiosk komt een grote transparante wand en de perrons worden uitgerust met bloembakken. Het stationsplein wordt opnieuw bestraat en voorzien van meer groen. Prorail verwacht dat de treinreizigers geen hinder zullen ondervinden van de werkzaamheden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus TopSlank Alfa Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij Toverboom Elan Bikes support Huidtherapie buisman optiek Podium Boxtel