RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:32:44    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 15 juli 2013 15:49 uur, laatst gewijzigd op 15 juli 2013 15:56 uur

Verbod op onttrekken water

Verbod op onttrekken water

Op de foto: De Essche Stroom. (Foto: Albert Stolwijk).

Met ingang van woensdag 17 juli is het verboden om water te onttrekken uit alle beken en sloten in het gebied van Waterschap De Dommel, met uitzondering van de Zandleij. Het waterschap kondigt dit verbod af om te voorkomen dat er te weinig water in de beken en rivieren overblijft.

Te weinig water in sloten en beken kan ernstige gevolgen hebben voor de waterkwaliteit, de grondwaterstand en de flora en fauna. Het besluit is mede gebaseerd op de verwachting dat er ook de komende weken weinig neerslag zal vallen. Een verdere verlaging van de waterstand en afname van de stroming wil het waterschap zoveel mogelijk voorkomen.

Een verbod wordt afgekondigd als de hoeveelheid water die door een beek stroomt minder dan 10 procent is van het jaargemiddelde en de weersvooruitzichten aangeven dat er de komende weken geen neerslag van betekenis valt. Het waterpeil in veel beken staat nu beduidend lager dan dat dat gebruikelijk is in de zomer.

Het onttrekkingsverbod geldt voor onttrekkingsinstallaties, maar ook voor mobiele installataties, zoals zuigwagens en giertonnen. Alleen het drenken van vee en het bestrijden van brand met water uit beken en sloten is wel toegestaan. Op de naleving van het verbod wordt verscherpte controle uitgevoerd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair SNS Bank Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Geerts advies