RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:45:48    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 januari 2012 14:50 uur, laatst gewijzigd op 19 januari 2012 14:58 uur

'Veiliger door betere borden'

\'Veiliger door betere borden\'

Op de foto: VVD'er Paul van Hellemondt (rechts) overhandigt een voorbeeld van het verkeersbord dat hij op de Schijndelseweg voor ogen heeft. Wethouder Wim van der Zanden leek daar wel oren naar te hebben. (Foto: Henk van Weert).

VVD’er Paul van Hellemondt denkt dat de veiligheid op de Schijndelseweg simpel verbeterd kan worden met een onderbord dat aangeeft dat fietsers en bromfietsers zowel van links als rechts oversteken. ,,Het is een kwestie van tijd voordat iedereen op deze plek gewend is fietsers voorrang te verlenen”, aldus Van Hellemondt.

Zowel op de Schijndelseweg als de rotondes Oosteind en La Salle ging het sinds de reconstructie in 2009 regelmatig mis of bijna mis. Aanvankelijk werd gedacht dat dit te maken met het feit dat fietsers vanuit twee kanten komen, maar zo simpel ligt het niet wees onderzoek uit.

Door fietsers niet langer voorrang te geven op de rotonde Oosteind denkt gemeenteraadslid Jan Vervoorn (Balans) de veiligheid op deze plek te verbeteren. Politiek is het voorstel omstreden omdat daarmee wordt afgeweken van situaties op rotondes elders in Boxtel. En dat zou tot verwarring bij weggebruikers kunnen leiden, denken diverse fracties. De voorrangssituatie ter plekke wijzigen, is in de ogen van Vervoorn een laatste redmiddel. Hij steunt de maatregelen die de wethouder voorstelt en die geen extra geld kosten: betere verkeersborden en beplanting van het middenplantsoen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Beleef Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Geerts advies SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel