19:08:36    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 07 juni 2011 22:15 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2011 22:29 uur

Veertigste vierdaagse van start

Veertigste vierdaagse van start

Op de foto: De wandelaars gaan op pad voor de eerste van vier dagen wandelen. Ze kunnen kiezen uit afstanden van vijf of tien kilometer. (Foto: Gerard Schalkx).

Het was vanavond prima wandelweer tijdens de eerste dag van de Boxtelse avondvierdaagse. Het laagdrempelige sportevenement beleeft dit jaar de veertigste editie en kent vrijdag een extra feestelijke slotmanifestatie op de Markt.

Ruim tweeduizend wandelaars, jong en oud, vertrokken om zes uur vanaf het Jacob-Roelandslyceum, waar wandelsportvereniging De Keistampers zoals gebruikelijk het startbureau had ingericht. Het eerste deel van de route voerde langs de oever van de Dommel in de wijk Oost via wandel- en fietspad De Lange Loop.

Tijdens de intocht begeleiden de twee plaatselijke muziekkorpsen de wandelaars op hun laatste kilometers. Boxtel's Harmonie gaat voorop in de stoet vanaf de Van der Voortweg; de Gildenbondsharmonie vergezelt de laatste lopers. De Markt, waar ook fanfare Sint-Arnoldus present is, wordt afgesloten voor verkeer . Gezamenlijk en afwisselend spelen de drie blaasorkesten vrolijke marsmuziek.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support TopSlank Toverboom Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Huidtherapie Geerts advies Podium Boxtel buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Alfa