RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:30:13    zondag, 20 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 18 augustus 2011 14:42 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2011 14:46 uur

Veertien nominaties voor Sluitsteen

Veertien nominaties voor Sluitsteen

Op de foto: De wijze waarop De Schakel (rechts) werd gerealiseerd als aanbouw van de protestantse kerk, ontmoet veel lof. Door de verbindingsgang in glas uit te voeren is het uitzicht op de Sint-Petrustoren hersteld. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

De gemeentelijke monumentencommissie heeft deze week bekendgemaakt welke veertien panden zijn aangewezen om in aanmerking te komen voor De Sluitsteen, de Boxtelse monumentenprijs. Allemaal ’erkende monumenten met een voorbeeldfunctie als het gaat om architectonische vernieuwing’.

De eigenaar van een monumentaal pand die het meest respectvol is omgegaan met een vernieuwing van zijn of haar gebouw, maakt kans op de Boxtelse monumentenprijs 2011. Tijdens Open Monumentendag op 10 september wordt de winnaar van De Sluitsteen, die tweejaarlijks wordt uitgereikt, bekendgemaakt.

Zes rijks- en zes gemeentelijke monumenten zijn naast twee beeldbepalende gebouwen genomineerd. Bij de rijksmonumenten gaat het om het Ursulaklooster (Baroniestraat), ontmoetingscentrum De Schakel bij de protestantse kerk (Clarissenstraat), het koetshuis bij de pastorie op Duinendaal en de vorig jaar uitgevoerde verbouwing van kasteel Stapelen. In Liempde komen voorts het stationnetje aan het Duits Lijntje en het moderniseerde landarbeidershuisje aan de Kapelstraat 6 in aanmerking voor De Sluitsteen.

Van de gemeentelijke monumentenlijst zijn de volgende panden aangewezen als kandidaat: Molenhuis (Molenstraat), voormalige procure van de witte paters en de vroegere Levensschool (beide aan de Burgakker), de villa’s Catharina (Bosscheweg) en Nimrod (Clarissenstraat) en de Sint-Theresiakerk (Lennisheuvel). In de categorie beeldbepalende panden zijn de houten woning op de hoek van de Mgr. Wilmerstraat en de Deken De Wijsstraat en de het pand van apotheek De Dommel (Bosscheweg) genomineerd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Geerts advies SNS Bank