RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:14:04    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zondag, 02 maart 2014 18:10 uur, laatst gewijzigd op 02 maart 2014 18:27 uur

Veel variatie in Ploegersland

Veel variatie in Ploegersland

Op de foto: De volgepakte prinsenwagen sloot zondagmiddag de leutstoet in Ploegersland af. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

De ruim dertig praalwagens en loopgroepen die zondagmiddag tijdens de optocht door de straten van Ploegersland trokken waren van een hoogstaand niveau. Het aangename weer zorgde ervoor dat de vele honderden toeschouwers langs de route extra konden genieten van het kleurrijke spektakel.

Het motto 'As ge d'n aor(d) mar het’ inspireerde de deelnemers tot allerlei hilarische carnavalsuitingen en prachtige creaties en uitdossingen. Van alles viel er te zien tijdens de rondgang door Liempde: van reusachtige praalwagens zoals die van carnavalsvereniging D’n Tobbers met ’Wij verstoppen ons in de Rimboe’ en ’Mi boerenmagie heksen we erop los’ (De Roestkrabbers) tot ludieke vondsten van de loopgroepen Vriendengroep met ’De Mollenplaag’ en de dames Lian, Sylvia en Erma als ’De Cupacakes’.

Prins Willem Oranje en zijn adjudant François Legius zagen vanuit hun hoge positie in de uitpuilende prinsenwagen dat het publiek langs de kant zich prima vermaakte.

Een uitgebreide terugblik op de optocht in Ploegersland is te vinden op de Facebook-pagina en donderdag 6 maart in de wekelijkse editie van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Proef Culinair Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij SNS Bank