RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:06:33    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 20 mei 2013 15:15 uur, laatst gewijzigd op 21 mei 2013 13:40 uur

Veel klassiekers op Oldtimerdag

Veel klassiekers op Oldtimerdag

Op de foto: Meneer pastoor geeft alle deelnemers aan de Keistampersrit de zegen en een bidprentje... (Foto: Peter de Koning).

De jaarlijkse Oldtimerdag heeft op Tweede Pinksterdag zo'n 500 oldtimers en klassiekers naar Liempde gelokt. Vooral bezitters van cabriolets bleven thuis vanwege de regendreiging. Ze kregen ongelijk; er viel vrijwel geen druppel en het was als altijd goed toeven in hartje Liempde.

Daags na het ook al druk bezochte festival Limuscene Live stroomde Liempde ook op Tweede Pinksterdag vol, ditmaal met liefhebbers van oude auto's, motoren, tractoren en ander rollend materieel. Hoewel de publieke belangstelling ook wat minder leek dan in andere jaren, was het gezellig druk in en rond het Concordiapark.

De fraaiste klassiekers stonden opgesteld op evenemententerrein D'n Tip, waar het publiek graag een praatje maakte met al die trotse bezitters van dure en minder dure pronkstukken. Alle merken stonden door elkaar, van peperdure Rolls Royce tot een hele gewone maar bijna antieke Opel Kadett.

Veel aanloop was er bij de roestvrijstalen DeLorean van Boxtelaar Mart Renders. De auto, wereldberoemd door de films Back to the Future, mag zich altijd verheugen op massale belangstelling. In het Concordiapark stelen de T-Birds de show. Met vetkuif en in petticoat wordt geswingd op lekkere rockabilly-muziek.

De Oldtimerdag ging van start met een tocht voor Volvo's. Daarna trokken oude brommers en Solexen door Het Groene Woud, gevolgd door de Keistampersrit voor klassiekers en oldtimers. En iedereen kreeg natuurlijk de zegen van meneer pastoor, een rol die met verve werd gespeeld door een van de leden van Terug in d'n Ted Liemt.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo SNS Bank Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Doornmalen electro Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen