RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:20:32    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 21 oktober 2011 11:51 uur, laatst gewijzigd op 21 oktober 2011 15:27 uur

Veel animo voor protest schaliegas

Veel animo voor protest schaliegas

Op de foto: Rechts een cameraman van Hart van Nederland die actievoerder Mirjam Bemelmans filmt voor de ludieke boortoren die op een vrachtauto is opgebouwd. (Foto: Gerard Schalkx).

De handtekeningenactie die het burgercomité Schaliegas Vrij Boxtel voert op de weekmarkt verloopt succesvol. Dat stelt Mirjam Bemelmans van de protestgroep tegen gasboringen op bedrijventerrein Vorst. ,,Vrijwel iedereen weet waarvoor wij actie voeren en ze komen spontaan aanlopen om met een handtekening steun te betuigen."

Met een ludiek nagebootste boortoren vragen de actievoerders aandacht tijdens de weekmarkt. In de Rechterstraat, op de hoek met de Rozemarijnstraat, worden passanten aangesproken. De animo voor de protestactie is groot, aldus Bemelmans. ,,Het is net of iedereen erop zat te wachten tot ze een handtekening konden zetten om te protesteren tegen dit plan."

Het Boxtelse echtpaar André en Ineke van der Pasch heeft ook haar naam ingevuld op de lijst. ,,Te zot voor woorden dat ze hier naar gas gaan boren. De overheid kan beter stoppen met het exporteren van gas uit Slochteren. Dan hebben wij hier voorlopig nog genoeg", vindt André. Ineke knikt instemmend: ,,En er is nog zoveel onduidelijk over de risico's van de boringen. Dat moet je niet willen in je achtertuin."

De actie trok de aandacht van meerdere media. Ook het tv-programma Hart van Nederland van SBS maakte opnamen die waarschijnlijk vanavond worden uitgezonden. De ingezamelde handtekeningen worden donderdag 27 oktober aangeboden aan minister Maxime Verhagen als een Boxtelse afvaardiging naar de Tweede Kamer gaat om een debat over schaliegas bij te wonen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Beleef Boxtel SNS Bank Huidtherapie Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro