RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:15:49    vrijdag, 21 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Zaterdag, 24 maart 2012 14:39 uur, laatst gewijzigd op 24 maart 2012 14:42 uur

Veel animo voor palmpaastakken

Veel animo voor palmpaastakken

Op de foto: Gerrit de Jong (rechts) van Boxtel Vooruit assisteert op de Markt bij het uitreiken van de palmpaasstokken. (Foto: Marc Cleutjens).

Evenementenstichting Boxtel Vooruit heeft zaterdagmiddag op de Markt in Boxtel palmpaasstokken uitgedeeld. Zondag 1 april trekt de jaarlijkse palmpaasoptocht door Boxtel en ook dit jaar worden ongeveer vijfhonderd deelnemers verwacht.

De palmpaasstokken betrekt Boxtel Vooruit elk jaar bij de dienst Openbare Werken van de gemeente Boxtel, die snoeihout bewaart voor dit doel. Veel kinderen kwamen met hun ouders naar de Markt om een mooie palmpaasstok uit te zoeken. Die wordt komende week thuis versierd.

Volgens bestuurslid Gerrit de Jong van Boxtel Vooruit blijft de belangstelling voor de palmpaasoptocht onverminderd groot. Vooral bij goed weer verwacht hij minstens vijfhonderd deelnemers. ,,En ook als het regent is de opkomst meestal best goed."

De palmpaasoptocht wordt dit jaar voor de 52e keer gehouden. De eerste keer was in 1960, toen Piet Dorenbosch van de plaatselijke Heemkundige Studiekring het oude gebruik nieuw leven in blies.

Ook dit jaar is een goed doel aan de palmpaasoptocht verbonden. Dit jaar is dat de Stichting Wensambulance, die wensen van zieke kinderen vervult. De ambulance is gestationeerd in de GGD-post aan de Brederodeweg in Boxtel.

De palmpaasoptocht start zondag 1 april om 11.45 uur aan het Molenpad.

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

040Fit Doornmalen electro Beleef Boxtel Natasja fashion Toverboom Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Koppelmans Tiga Geerts advies SNS Bank Rijschool Dolman Kindertuin Huidtherapie Zwanenberg adviesgroep TopSlank