RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:49:58    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 17 september 2013 16:27 uur, laatst gewijzigd op 17 september 2013 16:43 uur

Veel animo voor burendag in Boxtel

Veel animo voor burendag in Boxtel

Op de foto: Met name de Voedselbank en Vincentiusvereniging vulden vorig jaar tijdens de Nationale Burendag de kramen op het terrein bij de voormalige Molenwijkschool aan het Ronduutje. (Foto: Henk van Weert).

Op verschillende locaties in Boxtel staan zaterdag 21 én zondag 22 september tijdens Nationale Burendag activiteiten op het programma. Zo vindt zaterdag in het wijkje Strohulzen vanaf 12.00 uur de jaarlijkse kennismakingsdag plaats, krijgt de buurt een opknapbeurt en is het de bedoeling om de onderlinge contacten te versterken.

Op Duinendaal gaan diezelfde dag de bewoners een grensstrook planten, waarna een barbecue gehouden wordt. Aan de Pellenwever staan vanaf 13.00 uur diverse activiteiten op de rol, waaronder een knutselmiddag, schminken, springkussens en een ballonnenwedstrijd. Op het Newtonplein in Boxtel wordt één dag later, op zondag 22 september van 10.00 tot 16.00 uur, een garageverkoop en creatieve middag voor de jeugd gehouden, terwijl diezelfde dag buurtbewoners bij het Ronduutje de speeltuin mooi en veilig gaan maken.

Oranje Fonds en Douwe Egberts houden de burendag dit jaar voor de achtste keer. Het thema is dit jaar ’Koppen bij elkaar’. In 2012 nam een recordaantal van 1,3 miljoen Nederlanders deel aan het evenement. De initiatieven voor burendag zijn volgens de organisatoren erg divers en lopen uiteen van spelletjes, tuinieren, het opfleuren van de buurt en onkruid wieden tot het houden van een creatieve dag (knutselen).

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht