RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:05:59    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 26 november 2013 22:49 uur, laatst gewijzigd op 26 november 2013 22:52 uur

Veel animo voor boek De Visser

Veel animo voor boek De Visser

Op de foto: Hans de Visser (midden) reikte dinsdagavond ook boeken uit aan alle 'steunpilaren' die hem bij de totstandkoming van de publicatie hebben geholpen. (Foto: Marc Cleutjens).

Pater kapucijn Hans de Visser heeft dinsdag zijn levenswerk gepresenteerd: een boek over de middeleeuwse geschiedenis van Boxtel. Het vuistdikke boek werd als eerste overhandigd aan oud-wethouder Ger van den Oetelaar, die veertien jaar geleden namens het gemeentebestuur van Boxtel steun toezegde aan De Vissers monnikenwerk.

De Visser heeft in het verleden aan de hand van zijn familiegeschiedenis al enkele historische boeken geschreven. Nu verschijnt zijn grote levenswerk over de Heerlijkheid Boxtel. Het boek handelt zowel over Boxtel als Liempde en Esch. Aan de totstandkoming van het lijvige werkstuk is jarenlang zeer intensief archiefonderzoek voorafgegaan. Een leenbrief uit 1356 diende als basis.

Dit document is eeuwenlang het bewijsstuk geweest dat Boxtel aan de keizer van het Roomse Rijk toebehoorde. Ook al lag Boxtel in het hertogdom Brabant, de Boxtelaren waren bestuurlijk en rechterlijk echter niet ondergeschikt aan de hertog van Brabant en de magistraat van ’s-Hertogenbosch. Boxtel had een aparte status binnen de Bossche Meierij.

Zaal De Adelaar was dinsdag tot de laatste plaats bezet. Boekhandel Elckerlijc verkocht bijna 200 exemplaren van de publicatie, die vanaf woensdag ook te koop is in de boekhandel aan de Markt in Boxtel. De prijs: 19,95 euro. ,,Veel te goedkoop voor zo'n prachtig boek", vond Ger van den Oetelaar.Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Olieenzo Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg