20:45:43    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 04 juni 2012 22:28 uur, laatst gewijzigd op 06 juni 2012 14:44 uur

Veel animo energiecoöperatie

Veel animo energiecoöperatie

Op de foto: Circa 150 belangstellenden bezochten de informatieavond over de oprichting van de lokale energiecoöperatie. (Foto: Albert Stolwijk).

UPDATE - Met Marc Verbeeten als enthousiaste en vlotte gespreksleider is in de Tijberzaal van het Baanderherencollege het plan voor de oprichting van een lokale energiecoöperatie in Boxtel gelanceerd. Van de circa 150 belangstellenden die de bijeenkomst bezochten meldden zich negentig mensen aan als lid. Woensdagmiddag stond de teller al op 181.

Hoewel er nog volop vragen zijn en bezoekers ook op zoek bleken naar meer concrete informatie, vulden de meeste mensen in de Tijberzaal aan het einde van de bijeenkomst een inschrijfformulier om toe te treden als lid van de Energiecoöperatie Boxtel. Dertig kandidaatleden gaven zich ook op voor een van de zes werkgroepen die van start gaan.

Doelstelling is dat op 1 januari 2013 de officiële oprichting van de Energiecoöperatie Boxtel een feit is en 250 Boxtelaren zich als lid hebben ingeschreven. Door gezamenlijk op te trekken, kan goedkoper energie ingekocht worden. Met het voordeel dat daarmee wordt behaald, kunnen investeringen worden gedaan om later duurzaam energie op te wekken met van zonnepanelen, windmolens of in een biomassacentrale.

De initiatiefgroep wordt gevormd door het Jacob-Roelandslyceum, Baanderherencollege, Woonstichting Sint-Joseph, Sportraad, Rabobank Boxtel & Aa, werkgeversvereniging WeB en Streekraad Het Groene Woud en de Meierij, dorpsraad Liempde, schoolbestuur Sint-Christoffel en gemeentebestuur van Boxtel. De ontwikkelingen zijn te volgen via de website www.ecboxtel.nl. Op deze site kunnen belangstellenden zich ook aanmelden.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro