14:07:31    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 15 januari 2012 12:30 uur, laatst gewijzigd op 15 januari 2012 12:48 uur

Veel aanloop bij open dag scholen

Veel aanloop bij open dag scholen

Op de foto: In het scheikundelokaal van het JRL bekijken bezoekers een van de proefjes die wordt voorgeschoteld. (Foto: Peter de Koning).

De open dagen van het Jacob-Roelandslyceum (JRL) en Baanderherencollege (BHC) in Boxtel hebben zaterdag doorlopend belangstelling getrokken en dat stemt algemeen directeur Leon Spaan tot tevredenheid. Tot hoeveel aanmeldingen van nieuwe leerlingen het op beide scholen zal leiden, is op dit moment nog ongewis.

De ouders van de 11-jarige Maik van de Sande uit Oirschot zien het wel zitten dat hun zoon naar het JRL gaat. ,,Een leuke, redelijk kleinschalige school die een goede eerste indruk op ons heeft gemaakt", vertelt moeder Ilse. Maik zelf lijkt nog niet echt overtuigd, al keek hij wel zijn ogen uit de aula. ,,We hebben een goed gesprek gehad met de zorgcoördinator van het JRL. Maik is diabetes-patiënt en moet dagelijks prikken. Als het suikerniveau in zijn bloed niet op peil is, kan ik hem 's ochtends niet met de fiets op pad sturen. Het zijn allemaal zaken waarmee hier rekening wordt gehouden en dat voelt goed", aldus Ilse.

Bij het BHC twijfelt de eveneens 11-jarige Niels van de Wal of hij voor deze school zal kiezen. Graag wil hij later het horecabedrijf van zijn ouders overnemen en dus lijkt de gang naar De Rooi Pannen in Eindhoven wel iets voor de leerling uit groep 8 van de plaatselijke Sint-Petrusschool. Vader Geert, uitbater van grand café Rembrandt, weet nog niet zo net of dit wel een verstandige keuze is. ,,Als Niels naar het BHC gaat hoeft hij minder lang te reizen en kan hij makkelijker de overstap maken naar een andere opleiding als blijkt dat het uiteindelijk toch geen horeca wordt voor hem..."

Leerlingen van het BHC geven een demonstratie handverzorging. (Foto: Peter de Koning).

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Veel aanloop bij open dag scholen

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen