08:09:50    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 21 juni 2011 17:09 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2011 17:24 uur

'Van washok naar bibliotheek'

\'Van washok naar bibliotheek\'

Op de foto: Wethouder Anton van Aert (links) en Maarten de Puit van de Liempdse leesbende 'De Kussemusseclub' onthulden dinsdagmiddag het zelfservicepunt in de nieuwe bibliotheek. (Foto: Albert Stolwijk).

Het nieuwe bibliotheekpunt in Liempde is dinsdagmiddag heropend in het geheel gerenoveerde onderkomen aan de Dorpsstraat 34a.

Nadat de voorziening bijna drie jaar in dienstencentrum De Kloosterhof gevestigd was, eerst op de zolder en later in een kleine ruimte op de begane grond, hebben de boeken en tijdschriften nu een plaats gekregen in een ’monumentaal stuk Liempde’ zoals voorzitter Jan Vorstenbosch van de Stichting Goed Wonen Liempde het tijdens zijn toespraak formuleerde.

,,’Van washok tot bibliotheek’ en van ’bouwval tot paleisje’. Zo zou je de metamorfose van dit gebouw treffend en kernachtig kunnen samenvatten”, zei Vorstenbosch tijdens de opening in de bomvolle nieuwe voorziening in Liempde van Bibliotheek de Meierij. ,,Dit gebouw verdient en krijgt een belangrijke maatschappelijke functie, maar de verbouwing is niet vanzelf gegaan."

Hij vervolgt: ,,Vooraf vroegen we ons af of de fundering nog wel in orde was en of we het metselwerk konden bewaren. Maar door versterking aan te brengen in het gebouw en met vereende krachten van veel mensen en organisaties, waaronder van architect Hans van Stekelenburg, is het toch allemaal gelukt en beschikt Liempde nu over een prachtig leespunt.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Remax-optimus Huidtherapie Geerts advies TopSlank Doornmalen electro Beleef Boxtel Alfa buisman optiek Filipe Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen