RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:30:30    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 21 juni 2011 17:09 uur, laatst gewijzigd op 21 juni 2011 17:24 uur

'Van washok naar bibliotheek'

\'Van washok naar bibliotheek\'

Op de foto: Wethouder Anton van Aert (links) en Maarten de Puit van de Liempdse leesbende 'De Kussemusseclub' onthulden dinsdagmiddag het zelfservicepunt in de nieuwe bibliotheek. (Foto: Albert Stolwijk).

Het nieuwe bibliotheekpunt in Liempde is dinsdagmiddag heropend in het geheel gerenoveerde onderkomen aan de Dorpsstraat 34a.

Nadat de voorziening bijna drie jaar in dienstencentrum De Kloosterhof gevestigd was, eerst op de zolder en later in een kleine ruimte op de begane grond, hebben de boeken en tijdschriften nu een plaats gekregen in een ’monumentaal stuk Liempde’ zoals voorzitter Jan Vorstenbosch van de Stichting Goed Wonen Liempde het tijdens zijn toespraak formuleerde.

,,’Van washok tot bibliotheek’ en van ’bouwval tot paleisje’. Zo zou je de metamorfose van dit gebouw treffend en kernachtig kunnen samenvatten”, zei Vorstenbosch tijdens de opening in de bomvolle nieuwe voorziening in Liempde van Bibliotheek de Meierij. ,,Dit gebouw verdient en krijgt een belangrijke maatschappelijke functie, maar de verbouwing is niet vanzelf gegaan."

Hij vervolgt: ,,Vooraf vroegen we ons af of de fundering nog wel in orde was en of we het metselwerk konden bewaren. Maar door versterking aan te brengen in het gebouw en met vereende krachten van veel mensen en organisaties, waaronder van architect Hans van Stekelenburg, is het toch allemaal gelukt en beschikt Liempde nu over een prachtig leespunt.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg SNS Bank Proef Culinair Beleef Boxtel Doornmalen electro