08:21:50    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 22 juni 2011 20:01 uur, laatst gewijzigd op 23 juni 2011 14:28 uur

’Van schaken word je slimmer’

’Van schaken word je slimmer’

Op de foto: Anish Giri in actie tijdens de wisselsimultaan. (Foto: Albert Stolwijk).

Tachtig kinderen namen vanmiddag bij mbo-opleiding SintLucas deel aan een schaakchallenge. De deelnemers werden getraind door schaakdocenten. Ook de bekende schakers Anish Giri en Hans Böhm waren aanwezig om de kinderen meer te leren over het schaken. Tijdens een wisselsimultaan speelde het befaamde tweetal samen tegen de tachtig deelnemers. En dat viel niet altijd mee…

Je kon een speld horen vallen in de SintLucaszaal van de Boxtelse mbo-opleiding SintLucas. Tijdens de wisselsimultaan was het de eerste tien minuten doodstil. Een beetje nerveus zaten de deelnemers om zich heen te kijken. Schaken tegen twee grootmeesters is dan ook niet niks.

Zowel Böhm als Giri deden hun uiterste best om de partijen te winnen en dat lukte. ,,Ze doen hun best, maar het zijn natuurlijk nog geen profs”, zegt Giri. ,,Ik vind het wel leuk om te doen en te zien dat ze ook iets doen met mijn tips. Of er talent tussen zit weet ik niet. Dat is moeilijk in te schatten op één middag.”

De kinderen hadden het erg naar hun zin tijdens de schaakmiddag. ,,Het is hartstikke leuk om te doen”, lachte de tienjarige Iris Baten. ,,Ik vind het een interessante sport en je wordt er ook nog eens slimmer van.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Filipe buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Beleef Boxtel Remax-optimus Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Toverboom TopSlank Podium Boxtel Geerts advies Huidtherapie