RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:18:20    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 23 oktober 2013 11:19 uur, laatst gewijzigd op 23 oktober 2013 11:23 uur

Van der Zanden terug in raad

Van der Zanden terug in raad

Op de foto: Oud-wethouder Wim van der Zanden (Balans) volgt raadslid Jan Vervoorn op in de gemeenteraad van Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Oud-wethouder Wim van der Zanden (Balans) keert binnenkort terug in de gemeenteraad van Boxtel. Hij volgt Jan Vervoorn op, die terugtreedt als raadslid. Dat heeft de voltallige fractie van Balans woensdagochtend tijdens een persconferentie bekendgemaakt.

Onder het motto 'Jan Vervoorn zegt ja tegen Wim van der Zanden' werd het afscheid van Vervoorn en de politieke terugkeer van Van der Zanden gepresenteerd. Vervoorn treedt na bijna acht jaar raadslidmaatschap terug omdat hij de handen vrij wil hebben voor zijn autobedrijf op Ladonk en andere zakelijke activiteiten. ,,Ik kan me niet meer voor honderd procent inzetten en vind dat ik dan een stapje terug moet doen", aldus Vervoorn.

Balans is blij dat oud-wethouder Van der Zanden, die in augustus terugtrad, bereid is de vacante raadszetel in te nemen. Naar verwachting zal hij in de eerstvolgende raadsvergadering op 11 november de plek van Vervoorn innemen. Van der Zanden wil niet omkijken naar het verleden maar zich tot de gemeenteraadsverkiezingen inzetten voor zijn partij. Ook wil hij nog niet vooruitlopen op de samenstelling van de kieslijst.

Hij gaf tijdens de persconferentie aan dat Balans in 2010 betrokken was bij het opstellen van het verkiezingsprogramma. ,,Het is dus niet te verwachten dat er heel veel zeer verrassende bestuursvoorstellen komen. Wel zal ik in de raad aangeven dat zaken die in de steigers staan niet over de verkiezingen heengetild moeten worden, maar dat Boxtel moet aanpakken."

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 24 oktober.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Olieenzo Proef Culinair