RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:20:15    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 21 maart 2014 14:02 uur, laatst gewijzigd op 21 maart 2014 14:33 uur

Van de Wiel oriënteert zich

Van de Wiel oriënteert zich

Op de foto: Peter van de Wiel (Combinatie95, links) is 'hartstikke blij' met zijn vijfde zetel. Het gaat ten koste van INbox dat met twee raadsleden verder moet. 'Dit komt hard aan', aldus Jan de Koning. (Foto's: Peter de Koning).

Lijsttrekker Peter van de Wiel van Combinatie is ’hartstikke blij’ met de vijfde zetel die zijn partij vrijdagochtend 21 maart na een hertelling van de stemmen kreeg toegewezen. Hij start zaterdag 22 maart met de eerste coalitiebesprekingen. ,,Ik heb daarvoor alle lijsttrekkers uitgenodigd om één op één met mij oriënterend in gesprek te gaan.”

,,Het was even slikken. Als je zó afgetekend de verkiezingen wint en toch hetzelfde aantal zetels behoudt, is dat verrassend”, erkent Van de Wiel kort nadat hij de conclusies van het centraal stembureau hoorde. ,,Dat we die vijfde zetel nu toch kunnen bezetten, maakt me heel gelukkig.”

Tijdens de zitting van het centraal stembureau in de raadzaal waar de definitieve verkiezingsuitslag in Boxtel vrijdagochtend werd vastgesteld, reageerde lijsttrekker Jan de Koning van INbox teleurgesteld. Hij zat er met verslagenheid bij op de publieke tribune in de raadzaal toen burgemeester Mark Buijs vertelde dat hij een zetel moest prijsgeven aan Combinatie95. ,,Dit komt hard aan; ik moet het echt even op me in laten werken”, reageerde hij kort en bondig.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Geerts advies Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair