17:54:02    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 28 december 2013 17:29 uur, laatst gewijzigd op 29 december 2013 10:21 uur

Van Gerwen wint 'dartsthriller'

Van Gerwen wint \'dartsthriller\'

De Boxtelse darter Michael van Gerwen heeft zich op imponerende wijze gekwalificeerd voor de kwartfinale van het wereldkampioenschap darts van de PDC-bond. Zijn tegenstander, de Schot Gary Anderson, stond 3-1 voor in het duel, maar Van Gerwen vocht zich terug en trok de wedstrijd met 4-3 naar zich toe.

Anderson gooide meer hoge scores dan Van Gerwen en creëerde zo extra kansen om uit te gooien. De derde set won de Schot met 3-0 en de vierde set met 3-2. ”Toen zag het er niet zo rooskleurig uit”, blikt Van Gerwen terug met gevoel voor understatement. ”Het kostte me veel moeite. Ik gooide in het begin niet zo goed. Ik was ook een beetje nerveus. Misschien kwam dat door de druk die erop stond, of doordat ik me niet zo lekker voelde. Ik ben verkouden, heb een kriebelhoest en hoofdpijn.” Toch wilde Van Gerwen niet van wijken weten. Met een strakke blik en in opperste concentratie begon hij aan een inhaalrace die zijn weerga niet kende.

De Boxtelaar begon de triples twintig en negentien vaker te raken en ook de ’dubbels’ wist hij beter te vinden. Hij begon de vijfde set met een 82-fnish, gooide daar in de derde leg een elfdarter achteraan en pakte die set met 3-2. Het momentum kantelde richting de Boxtelaar. In de zesde set kwam Anderson nog wel op een 2-1 voorsprong - en dus op een zucht van de zege - maar toen stond ’Mighty Mike’ op. In de belangrijke vierde leg bleef Van Gerwen Anderson scorend voor (140, 100, 91, 130) en gooide hij soepel uit. En met een degelijke 66-finish dwong hij een beslissende zevende set af. ”En toen wist ik dat ik ging winnen.

In die zevende set schoot Van Gerwen als een komeet uit de startbokken. Met scores van 174, 140 en 139 liet hij de Schot achter zich en met dubbel zestien besliste hij het duel. ”Dat ik de wedstrijd eindigde met een gemiddelde van meer dan honderd is eigenlijk een groot wonder”, vindt Van Gerwen. “Ik ga nu zorgen dat ik op tijd in bed lig. Ik kan die energie wel gebruiken voor zondag. Maar ook al ben ik niet in grootse vorm op dit moment, ik ben lastig te verslaan.”

Zondag 29 december om 20.00 uur wacht Van Gerwen in de kwartfinale een duel met de Welshman Mark Webster. Die was vrijdagavond verantwoordelijk voor de uitschakeling van de andere Nederlandse dartshoop, Raymond van Barneveld.

?
Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies EmielTechniek Alfa Olieenzo Huidtherapie Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Podium Boxtel Filipe buisman optiek Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus TopSlank Doornmalen electro