RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:12:46    woensdag, 23 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 15 oktober 2012 08:41 uur, laatst gewijzigd op 15 oktober 2012 19:23 uur

Van Gerwen wint World Grand Prix

Van Gerwen wint World Grand Prix

Op de foto: Darter Michael van Gerwen zorgde zondagavond in Dublin voor vuurwerk door de World Grand Prix te winnen. (Foto: Lawrence Lustig/PDC).

De Boxtelse topdarter Michael van Gerwen heeft met een knappe comeback de World Grand Prix in Dublin gewonnen. De Nederlander kwam in de finale terug van een 4-1 achterstand in sets tegen Mervyn King en won met 6-4.

De 23-jarige darter had eerder in het toernooi al grote namen als Adrian Lewis, Andy Hamilton en Wes Newton verslagen. Van Gerwen sloot de spannende partij tegen King af met een knappe finish van 135. Hij stijgt naar de achtste plaats op de wereldranglijst van de PDC. Het is zijn eerste grote titel bij de belangrijkste dartsbond.

De Boxtelaar kon na afloop zijn geluk niet op. ,,Aan het begin van de partij was ik niet geconcentreerd, maar daarna kon ik me gelukkig herpakken. Dit is de mooiste titel van mijn leven." Hij ontving een hoofdprijs van 100.000 pond, zo'n 125.000 euro. Hij was pas de derde Nederlander die de eindstrijd haalde van de dit bijzondere toernooi, waarin de spelers moeten beginnen én eindigden met een dubbel.

Roland Scholten en Raymond van Barneveld (twee keer) gingen hem voor, maar zagen geen kans de felbegeerde trofee te winnen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Beleef Boxtel SNS Bank Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht