RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:02:37    zondag, 17 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 30 december 2013 23:34 uur, laatst gewijzigd op 31 december 2013 11:19 uur

Van Gerwen stormt naar finale

Van Gerwen stormt naar finale

Op magistrale wijze heeft Michael van Gerwen zich geplaatst voor de finale van het PDC WK darts. Hij vernederde tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis maandagavond met 6-0.

Lewis verloor de eerste leg van de eerste set. Hij wist dubbel twintig niet te raken en Van Gerwen profiteerde. En ‘tops’ zou de Engelsman vaker dwarszitten tijdens dit duel. Van Gerwen was Lewis ook scorend de baas en creëerde zich kans na kans. En hij benutte al die kansen. De eerste set pakte hij met 3-1, met een 82-finish als kers op de taart. En daarna werd het alleen maar erger voor Lewis.

Alles viel bij Van Gerwen. Scores van 180, 140, 99… Finishes van 146, 158, 85, 71… ‘Mighty Mike’ raakte wat hij wilde. Toch bleef het in de tweede set spannend tot de laatste leg. Die was weer een prooi voor Van Gerwen. En daarna liep hij met reuzenstappen weg bij Lewis. Set drie ging met 3-1 naar hem en set vier zelfs met 3-0, met een 154-finish op dubbel zeventien.

Uiterlijk liet Lewis niets zien van machteloosheid, maar inwendig moet de Engelsman zich ellendig hebben gevoeld. Hij gold – samen met Van Gerwen en Phil Taylor - als een van de favorieten voor de wereldtitel, maar Van Gerwen zette hem ongenadig te kijk.

Wat Lewis ook deed, ’Mighty Mike’ had overal een antwoord op. Met 6-0 werd hij aan de kant gezet door Van Gerwen. In de finale wacht Van Gerwen de excentrieke Peter 'Snakebite' Wright als opponent. Die was in zijn halve finale veel te sterk voor ’The Wizard’, Simon Whitlock.

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geerts advies Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg