11:51:40    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 30 december 2013 23:34 uur, laatst gewijzigd op 31 december 2013 11:19 uur

Van Gerwen stormt naar finale

Van Gerwen stormt naar finale

Op magistrale wijze heeft Michael van Gerwen zich geplaatst voor de finale van het PDC WK darts. Hij vernederde tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis maandagavond met 6-0.

Lewis verloor de eerste leg van de eerste set. Hij wist dubbel twintig niet te raken en Van Gerwen profiteerde. En ‘tops’ zou de Engelsman vaker dwarszitten tijdens dit duel. Van Gerwen was Lewis ook scorend de baas en creëerde zich kans na kans. En hij benutte al die kansen. De eerste set pakte hij met 3-1, met een 82-finish als kers op de taart. En daarna werd het alleen maar erger voor Lewis.

Alles viel bij Van Gerwen. Scores van 180, 140, 99… Finishes van 146, 158, 85, 71… ‘Mighty Mike’ raakte wat hij wilde. Toch bleef het in de tweede set spannend tot de laatste leg. Die was weer een prooi voor Van Gerwen. En daarna liep hij met reuzenstappen weg bij Lewis. Set drie ging met 3-1 naar hem en set vier zelfs met 3-0, met een 154-finish op dubbel zeventien.

Uiterlijk liet Lewis niets zien van machteloosheid, maar inwendig moet de Engelsman zich ellendig hebben gevoeld. Hij gold – samen met Van Gerwen en Phil Taylor - als een van de favorieten voor de wereldtitel, maar Van Gerwen zette hem ongenadig te kijk.

Wat Lewis ook deed, ’Mighty Mike’ had overal een antwoord op. Met 6-0 werd hij aan de kant gezet door Van Gerwen. In de finale wacht Van Gerwen de excentrieke Peter 'Snakebite' Wright als opponent. Die was in zijn halve finale veel te sterk voor ’The Wizard’, Simon Whitlock.

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Elan Bikes support Beleef Boxtel Geerts advies EmielTechniek Geld en Makelaardij TopSlank Remax-optimus Alfa Olieenzo buisman optiek Filipe Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Meubelmakerijdenberg Toverboom