06:42:03    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 03 januari 2015 22:12 uur, laatst gewijzigd op 03 januari 2015 22:43 uur

Van Gerwen onderuit op WK

Van Gerwen onderuit op WK

Geen WK-titel voor Michael van Gerwen dit jaar. De Boxtelse darter, inmiddels woonachtig in Gemonde, verloor zaterdagavond de halve finale van Gary Anderson. De Schot bleek een maatje te groot en trok aan het langste eind: 6-3.

Anderson pakte de eerste set en leek ook de tweede set binnen te halen. Van Gerwen stak daar een stokje voor en trok de stand gelijk. Beide mannen gaven elkaar weinig ruimte, al liep Anderson uit naar 3-1.

Mighty Mike knokte zich opnieuw terug en won twee sets: 3-3. Vervolgens maakte Van Gerwen telkens op cruciale momenten een aantal missers. Anderson wist de juiste vakken van het dartbórd wel te vinden, waardoor hij uiteindelijk verdiend het duel naar zich toetrok. ,,Ik heb niet geprofiteerd van fouten van Anderson, dus dan verdien ik het ook niet om in de finale te staan. Het doet erg zeer", aldus Van Gerwen na afloop.

Of er toch een Nederlandse darter in de eindstrijd staat, blijkt later op de avond. Raymond 'Barney' van Barneveld komt in actie tegen Phil Taylor.

Advertenties