RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:24:04    woensdag, 14 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 29 december 2013 21:59 uur, laatst gewijzigd op 30 december 2013 08:35 uur

Van Gerwen naar halve finale WK

Van Gerwen naar halve finale WK

Op de foto: Michael van Gerwen wordt gefeliciteerd door zijn tegenstander Mark Webster. (Foto: Albert Stolwijk).

Michael van Gerwen is op weg naar de finale van het PDC WK darts. In de kwartfinale kon Mark Webster hem zondagavond niet stoppen. ’Mighty Mike’ was met 5-3 te sterk voor hem. In de halve eindstrijd moet Van Gerwen het opnemen tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis of James Wade.

’Mighty Mike’ hield op een ongekende manier huis in de eerste set. Hij begon met het gooien van twee 140-scores, gevolgd door een 100-score en een 121-finish. En hij ging door. Scores van 100, 180 en 97 brachten hem op een 124-finish, en ook die gooide hij. En wie dacht dat Van Gerwen daarmee zijn visitekaartje had afgegeven, had het mis. In de derde leg had ’Mighty Mike’ een nog groter kunststukje in petto. Een 139-uitgooi op dubbel twintig. Webster stond erbij en keer ernaar. ”Stand up if you love the darts”, schreeuwden de dartsfans en ze stónden op de banken.

In de tweede set nam Van Gerwen ietwat gas terug, maar meer dan een leg kon de Welshman toch niet pakken. Er was geen houden aan voor hem. Die set, die hij zelf was begonnen, moest hij met 3-1 inleveren. In de derde set kwam Webster weer wat dichterbij. Hij hield de Boxtelaar tot 2-2 in legs bij, maar toen liet ’MVG’ zich weer even gelden. Scores van 100, 93 en 180 lieten een 128-finish over en ook die vloog erin.

Van Gerwen voelde na het winnen van de derde set dat de wedstrijd beslist was. Hij werd wat slordiger, gunde Webster de vierde set, maar pakte de vijfde. Daarna verslapte hij weer wat en Webster profiteerde. De Welshman kwam terug tot 4-3 in sets, maar toen had ’Mighty Mike’ er genoeg van. De achtste set pakte hij met 3-1, via een 114-finish en een 90-uitgooi via bullseye en dubbel twintig.

Toch trok de Boxtelaar een verbeten gezicht na zijn zege. ”Ik was ontevreden over het laatste gedeelte van de wedstrijd”, legt Van Gerwen uit. ”Ik heb natuurlijk over het hele duel goed gegooid, ik eindig met een gemiddelde van bijna 99 per beurt. Maar ik wil altijd meer. Misschien was ik té zelfverzekerd. Maar ik sta nu in de halve finale, dat is het belangrijkste.”

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Rijschool Dolman Koppelmans Tiga Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Toverboom Meubelmakerijdenberg Kindertuin Huidtherapie Beleef Boxtel TopSlank 040Fit Natasja fashion Geld en Makelaardij