RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:05:44    maandag, 21 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 01 januari 2014 19:21 uur, laatst gewijzigd op 01 januari 2014 19:39 uur

Van Gerwen klaar voor de finale

Van Gerwen klaar voor de finale

Michael van Gerwen (24) maakt zich op voor de finale van het WK darts van dartsbond PDC in London. Alexandra Palace is tot de laatste plaats bezet voor de ongetwijfeld zenuwslopende titelstrijd tussen de in Boxtel geboren en getogen Van Gerwen en de Schot Peter ’Snakebite’ Wright (43). Naast een grote trofee – de Sid Waddell Trophy - neemt de winnaar een geldbedrag van 250.000 Britse ponden mee naar huis.

Als Van Gerwen wint, maakt hij volgens Sky Sports een goede kans om nummer 1 van de PDC-wereldranglijst Phil Taylor voorbij te streven. Vorig jaar verloor de in Vlijmen woonachtige darter nog van Taylor, dit jaar wacht hem in de finale een ontmoeting met de kleurrijke en ietwat onberekenbare Peter Wright. De bookmakers hebben hun geld op Van Gerwen gezet; na de 6-0 zege op Adrian Lewis in de halve finale verwacht bijna iedereen een zege van ’Mighty Mike’.

Van Gerwen kende een redelijke soepele gang naar de eindstrijd. Hij won tamelijk eenvoudig van Zoran Lerchbacher en Kevin McDine, klopte Gary Anderson en zegevierde in een razendspannend duel van Mark Webster. In de halve finale had de oud-Boxtelaar amper een uur nodig om Adrian Lewis uit te schakelen. Lewis was kansloos tegen de wervelstorm Van Gerwen.

De darter vertrouwt op een goede afloop. ,,Peter Wright is een geweldige speler, maar ik speel elke wedstrijd beter. Met goed spel en veel zelfvertrouwen moet het lukken, ik heb het in me om wereldkampioen te worden. Het is een droom om weer in de finale te staan. Ik hoop dat ik dit keer kan winnen.”

 

De finale begint vanavond, woensdag 1 januari om 21.00 uur, live te zien bij RTL 7. (Bron: Sky Sports/Foto: Lawrence Lustig - PDC).

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Geld en Makelaardij SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies Meubelmakerijdenberg Proef Culinair