08:23:19    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 januari 2014 19:21 uur, laatst gewijzigd op 01 januari 2014 19:39 uur

Van Gerwen klaar voor de finale

Van Gerwen klaar voor de finale

Michael van Gerwen (24) maakt zich op voor de finale van het WK darts van dartsbond PDC in London. Alexandra Palace is tot de laatste plaats bezet voor de ongetwijfeld zenuwslopende titelstrijd tussen de in Boxtel geboren en getogen Van Gerwen en de Schot Peter ’Snakebite’ Wright (43). Naast een grote trofee – de Sid Waddell Trophy - neemt de winnaar een geldbedrag van 250.000 Britse ponden mee naar huis.

Als Van Gerwen wint, maakt hij volgens Sky Sports een goede kans om nummer 1 van de PDC-wereldranglijst Phil Taylor voorbij te streven. Vorig jaar verloor de in Vlijmen woonachtige darter nog van Taylor, dit jaar wacht hem in de finale een ontmoeting met de kleurrijke en ietwat onberekenbare Peter Wright. De bookmakers hebben hun geld op Van Gerwen gezet; na de 6-0 zege op Adrian Lewis in de halve finale verwacht bijna iedereen een zege van ’Mighty Mike’.

Van Gerwen kende een redelijke soepele gang naar de eindstrijd. Hij won tamelijk eenvoudig van Zoran Lerchbacher en Kevin McDine, klopte Gary Anderson en zegevierde in een razendspannend duel van Mark Webster. In de halve finale had de oud-Boxtelaar amper een uur nodig om Adrian Lewis uit te schakelen. Lewis was kansloos tegen de wervelstorm Van Gerwen.

De darter vertrouwt op een goede afloop. ,,Peter Wright is een geweldige speler, maar ik speel elke wedstrijd beter. Met goed spel en veel zelfvertrouwen moet het lukken, ik heb het in me om wereldkampioen te worden. Het is een droom om weer in de finale te staan. Ik hoop dat ik dit keer kan winnen.”

 

De finale begint vanavond, woensdag 1 januari om 21.00 uur, live te zien bij RTL 7. (Bron: Sky Sports/Foto: Lawrence Lustig - PDC).

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg EmielTechniek Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Toverboom Geerts advies Podium Boxtel Alfa TopSlank Elan Bikes support Geld en Makelaardij buisman optiek Remax-optimus Filipe Uitvaartonderneming Bijnen