19:20:27    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 23 december 2013 09:15 uur, laatst gewijzigd op 23 december 2013 09:18 uur

Van Gerwen geeft visitekaartje af

Van Gerwen geeft visitekaartje af

Phil Taylor ligt uit het PDC WK darts. De zestienvoudig wereldkampioen werd vrijdag in de tweede ronde uitgeschakeld door Michael Smith. Dus zijn de ogen in Londen massaal gericht op Michael van Gerwen. Hij staat tweede op de wereldranglijst. Hij bereikte zondagavond, in tegenstelling tot Taylor, wél de derde ronde. ’Mighty Mike’ klopte Kevin McDine met 4-1.

Van Gerwen won de eerste set met 3-1, met een fraaie 84-finish. Toch liep het in die set niet soepel bij de Boxtelaar. Een paar lage scores maakten hem boos. McDine zette een tandje bij en groeide in de partij. Van Gerwen ook, hij wist de triple twintig steeds makkelijker te raken, maar McDine pakte de set met 3-2.

Het ’boksgebaar’ waarmee McDine die setwinst vierde, leek de voorbode van een interessant duel. Maar Van Gerwen maakte vervolgens korte metten met zijn opponent. Hij ’overpowerde’ McDine. De 180’ers vlogen in de sets die volgden om de oren van de Engelsman, afgewisseld met fraaie scores van 177, 121 en 132. Met een 118-finish op bullseye als kroon op het werk pakte ’Mighty Mike’ de derde en vierde set met 3-0.

Na de vierde set leek Van Gerwen wat gas terug te nemen. McDine kwam in de vijfde set 2-0 voor, maar dat liet de Boxtelaar niet op zich zitten. Met finishes van 36, 8 en 98 stelde hij orde op zaken.

Voor zijn derde rondeduel mag Van Gerwen de borst natmaken. De Schot Gary Anderson is van een heel ander niveau dan de opponenten die Van Gerwen tot nu toe trof. Anderson is een van de topspelers bij de dartsbond PDC. De Schot zette zondagmiddag Brendan Dolan op indrukwekkende wijze met 4-1 opzij. Daarmee gaf ook hij een visitekaartje af.

 

Auteur: Peter de Bekker

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Huidtherapie EmielTechniek Doornmalen electro Toverboom Beleef Boxtel Filipe Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Podium Boxtel Geerts advies buisman optiek Remax-optimus