RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:59:08    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 23 december 2013 09:15 uur, laatst gewijzigd op 23 december 2013 09:18 uur

Van Gerwen geeft visitekaartje af

Van Gerwen geeft visitekaartje af

Phil Taylor ligt uit het PDC WK darts. De zestienvoudig wereldkampioen werd vrijdag in de tweede ronde uitgeschakeld door Michael Smith. Dus zijn de ogen in Londen massaal gericht op Michael van Gerwen. Hij staat tweede op de wereldranglijst. Hij bereikte zondagavond, in tegenstelling tot Taylor, wél de derde ronde. ’Mighty Mike’ klopte Kevin McDine met 4-1.

Van Gerwen won de eerste set met 3-1, met een fraaie 84-finish. Toch liep het in die set niet soepel bij de Boxtelaar. Een paar lage scores maakten hem boos. McDine zette een tandje bij en groeide in de partij. Van Gerwen ook, hij wist de triple twintig steeds makkelijker te raken, maar McDine pakte de set met 3-2.

Het ’boksgebaar’ waarmee McDine die setwinst vierde, leek de voorbode van een interessant duel. Maar Van Gerwen maakte vervolgens korte metten met zijn opponent. Hij ’overpowerde’ McDine. De 180’ers vlogen in de sets die volgden om de oren van de Engelsman, afgewisseld met fraaie scores van 177, 121 en 132. Met een 118-finish op bullseye als kroon op het werk pakte ’Mighty Mike’ de derde en vierde set met 3-0.

Na de vierde set leek Van Gerwen wat gas terug te nemen. McDine kwam in de vijfde set 2-0 voor, maar dat liet de Boxtelaar niet op zich zitten. Met finishes van 36, 8 en 98 stelde hij orde op zaken.

Voor zijn derde rondeduel mag Van Gerwen de borst natmaken. De Schot Gary Anderson is van een heel ander niveau dan de opponenten die Van Gerwen tot nu toe trof. Anderson is een van de topspelers bij de dartsbond PDC. De Schot zette zondagmiddag Brendan Dolan op indrukwekkende wijze met 4-1 opzij. Daarmee gaf ook hij een visitekaartje af.

 

Auteur: Peter de Bekker Error getting or parsing XML document.
Doc:The Picasa API is deprecated. See https://developers.google.com/picasa-web/ for more details and the migration guide.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Olieenzo Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie