RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:35:10    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 01 september 2012 17:33 uur, laatst gewijzigd op 01 september 2012 22:11 uur

Van Aert burgemeester van Best

Van Aert burgemeester van Best

Op de foto: Anton van Aert legt zijn eed af tijdens de installatie tot burgemeester van de gemeente Best. (Foto: Peter de Koning).

De voormalige Boxtelse wethouder Anton van Aert is zaterdagmiddag geïnstalleerd als burgemeester van buurgemeente Best. Commissaris van de koningin Wim van de Donk beëdigde Van Aert in een overvolle raadzaal.

Naast gemeenteraadsleden en medewerkers van de gemeente Best, was ook een grote Boxtelse delegatie aanwezig bij de installatie. Loco-burgemeester Wim van der Zanden stelde dat zowel Best als Van Aert gelukkig mogen zijn met de benoeming. ,,Best krijgt een echte teamspeler, bruggenbouwer en harde werker die denkt in oplossing", zo luidde de lovende woorden van Van der Zanden.

Van de Donk roemde de bestuurlijke ervaring van Van Aert en stelde dat de humor van de Boxtelaar hem veel resultaten laat boeken. ,,Met name het behartigen van het wederzijdse respect in de samenleving is een belangrijke taak voor een burgemeester. Van Aert zal dit dankzij zijn achtergrond zeker kunnen."

Nadat Van Aert de ambtsketen kreeg omgehangen mocht hij zich definitief burgemeester van Best noemen. ,,Ik ben er trots op hier te mogen staan. De lat ligt hoog in deze nieuwe functie, maar juist dat spreekt mij erg aan", aldus de kersverse burgemeester.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Geerts advies Geld en Makelaardij Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Beleef Boxtel SNS Bank