07:05:09    dinsdag, 18 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 01 september 2012 17:33 uur, laatst gewijzigd op 01 september 2012 22:11 uur

Van Aert burgemeester van Best

Van Aert burgemeester van Best

Op de foto: Anton van Aert legt zijn eed af tijdens de installatie tot burgemeester van de gemeente Best. (Foto: Peter de Koning).

De voormalige Boxtelse wethouder Anton van Aert is zaterdagmiddag geïnstalleerd als burgemeester van buurgemeente Best. Commissaris van de koningin Wim van de Donk beëdigde Van Aert in een overvolle raadzaal.

Naast gemeenteraadsleden en medewerkers van de gemeente Best, was ook een grote Boxtelse delegatie aanwezig bij de installatie. Loco-burgemeester Wim van der Zanden stelde dat zowel Best als Van Aert gelukkig mogen zijn met de benoeming. ,,Best krijgt een echte teamspeler, bruggenbouwer en harde werker die denkt in oplossing", zo luidde de lovende woorden van Van der Zanden.

Van de Donk roemde de bestuurlijke ervaring van Van Aert en stelde dat de humor van de Boxtelaar hem veel resultaten laat boeken. ,,Met name het behartigen van het wederzijdse respect in de samenleving is een belangrijke taak voor een burgemeester. Van Aert zal dit dankzij zijn achtergrond zeker kunnen."

Nadat Van Aert de ambtsketen kreeg omgehangen mocht hij zich definitief burgemeester van Best noemen. ,,Ik ben er trots op hier te mogen staan. De lat ligt hoog in deze nieuwe functie, maar juist dat spreekt mij erg aan", aldus de kersverse burgemeester.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Advertenties