RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:46:24    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 26 april 2012 21:31 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2012 22:29 uur

Van Aert burgemeester in Best

Van Aert burgemeester in Best

Op de foto: Anton van Aert

UPDATE - De gemeenteraad van Best heeft donderdagavond unaniem de Boxtelse wethouder Anton van Aert (PvdA, 53 jaar) voorgedragen als nieuwe burgemeester. Als de minister van Binnenlandse Zaken akkoord gaat kan Van Aert per 1 september de ambtsketting omhangen.

In een eerste reactie zegt Van Aert dat hij precies tien jaar na zijn benoeming als wethouder in Boxtel de tijd rijp was om 'de sprong' te wagen. ,,Ik heb gewacht tot een mooie kans. Die vind ik zeker in Best. Een gemeente met ongeveer dezelfde omvang als Boxtel, maar toch weer een heel eigen opbouw." Dat hij in de buurt van zijn huidige woonplaats aan de slag kan gaan, noemt de PvdA'er een 'prettige bijkomstigheid'.

De PvdA in Boxtel heeft al vele jaren een lijstcombinatie met GroenLinks. Meteen na de bekendmaking van de voordracht heeft Van Aert donderdagavond partijvoorzitter Berend-Jan van den Boomen en de leden van de Boxtelse raadsfractie geïnformeerd. ,,Omdat de benoeming pas na de zomervakantie van kracht wordt, is er nog ruim de tijd een opvolger voor mijn functie als wethouder te vinden."

De gemeenteraad van Best, die unaniem instemde met de keuze van Van Aert, krijgt volgens eigen zeggen 'een kundige, toegankelijke en enthousiaste nieuwe burgemeester'. De Boxtelaar volgt CDA'er Yvo Kortmann op, die sinds 2008 waarnemend burgemeester was in Best. Vóór zijn aantreden als wethouder in Boxtel, was Van Aert raadslid en fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks en onder meer werkzaam als uitgever op het gebied van taalonderwijs.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg SNS Bank Proef Culinair Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro