15:48:10    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 10 september 2012 12:59 uur, laatst gewijzigd op 10 september 2012 13:00 uur

Vals brandalarm in gemeentehuis

Vals brandalarm in gemeentehuis

Het gemeentehuis aan de Markt in Boxtel is maandagochtend korte tijd ontruimd geweest na een valse brandmelding. Volgens een woordvoerder is een brandmelder handmatig geactiveerd en zijn alle 125 medewerkers tijdelijk naar de brandweerkazerne aan de Brederodeweg gegaan. Er was geen sprake van brand.

Volgens de woordvoerder is onbekend waarom en door wie de brandmelder is geactiveerd. Vast staat dat de brandmelder niet in een publiek toegankelijk gedeelte van het gemeentehuis hangt. ,,Nadat de brandmelder is afgegaan, heeft de alarmcentrale naar het gemeentehuis gebeld en is meteen gecontroleerd of daadwerkelijk sprake was van brand. Ook is meteen overgegaan tot evacuatie en zijn naast alle medewerkers ook bezoekers naar buiten gedirigeerd.”

Toen duidelijk werd dat er geen sprake was van brand, konden de ambtenaren de ’ontruimplek’ aan de Brederodeweg verlaten en weer aan het werk gaan. Volgens de zegsman wordt onderzocht wie de brandmelder heeft geactiveerd.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Gemeente Boxtel Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Huidtherapie Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen