RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:16:23    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 14 februari 2013 12:52 uur, laatst gewijzigd op 14 februari 2013 12:59 uur

Valentijnskaarten voor wethouder

Valentijnskaarten voor wethouder

Op de foto: Wethouder Wim van der Zanden (rechts) kreeg valentijnskaarten van kinderen en volwassenen uit Lennisheuvel (Foto: Annelieke van der Linden).

Wethouder Wim van der Zanden werd donderdagochtend verrast door een hoop kinderen uit Lennisheuvel. Zij hadden 120 valentijnskaarten bij zich en protesteerden hiermee op ludieke wijze tegen de mogelijke komst van een hoogspanningsstation in hun dorp.

Twee weken werd bekend dat Tennet en Enexis een vergunning hebben aangevraagd voor de bouw van een 10-150 kV-station tussen het Rabobank-datacenter en natuurpark Boscheind. De inwoners van Lennisheuvel zijn tegen de komst van dit stroomstation en een aantal mensen richtte de groep ’Zeg nee tegen KV Lennisheuvel’ op. Met allerlei acties probeert de club aandacht te vragen voor de kwestie. Zo liepen inwoners van Lennisheuvel zaterdag mee in de jeugdoptocht van Boxtel.

Donderdagochtend kwamen kinderen en volwassenen bijeen in gemeenschapshuis Orion. Er werden in totaal 120 valentijnskaarten gemaakt waarop een hart staat afgebeeld met de tekst: ’Heeft u hart voor de kinderen van Lennisheuvel? Zorg er dan voor dat zij onbezorgd buiten kunnen spelen.’ Marieke van den Heuvel uit Lennisheuvel nam het initiatief voor deze actie. ,,We vinden het belangrijk dat de jeugd erbij betrokken wordt. Zij zijn immers de toekomst van Lennisheuvel.” Van den Heuvel geeft aan dat er nog meer acties op de rol staan. ,,Wij willen dit Kv-station niet. We hopen dat er een andere locatie wordt gezocht.”

Wethouder Van der Zanden nam de kaarten in ontvangst en gaf aan dat de gemeente zich op dit moment buigt over de aanvraag van Tennet en Enexis. ,,We hebben contact gezocht met de GGD en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu om te kijken wat de gevolgen voor de gezondheid kunnen zijn.”

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Doornmalen electro SNS Bank Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel