RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:51:32    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 14 november 2011 12:26 uur, laatst gewijzigd op 14 november 2011 12:30 uur

Vaker eigen bijdrage bij WMO

Vaker eigen bijdrage bij WMO

Op de foto: Om de WMO betaalbaar te houden in de snel vergrijzende samenleving zijn veranderingen onontkoombaar zegt wethouder Anton van Aert. (Foto: Henk van Weert).

Vanaf 1 januari zijn vergoedingen en hulpmiddelen die de gemeente verstrekt aan senioren en mensen met een beperking niet meer vanzelfsprekend. Vaker wordt een eigen bijdrage gevraagd of naar alternatieve hulp gezocht.

Zo'n honderdvijftig mensen bezochten maandagochtend de eerste van drie informatiedagen die de gemeente Boxtel samen met de plaatselijke WMO-adviesraad organiseert. In gemeenschapshuis De Walnoot vertelde wethouder Anton van Aert (Sociale Zaken) dat bij hulpvragen in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) eerst wordt nagegaan wat mensen nog zelf kunnen.

Vervolgens zal worden bekeken in hoeverre familie, vrienden of buren de helpende hand toe kunnen steken. Pas in laatste instantie zal een aanvraag voor hulpmiddelen via het centrale zorgloket WegWijs aan bod komen. Het resultaat van de hulpverlening komt voorop te staan. ,,Want geluk is de kunst om een boeket te maken met de bloemen waar je bij kunt."

Om mensen meer bewust te maken van de hulpmiddelen die ze gebruiken, wordt vaker een eigen bijdrage gevraagd. Daarnaast verdwijnt de autokostenvergoeding en blijven hulpmiddelen die worden aangeschaft met een persoonsgebonden budget (PGB) eigendom van de gemeente. Zodat ze later eventueel nog kunnen worden hergebruikt.

Wethouder Van Aert benadrukte dat de veranderingen geleidelijk worden doorgevoerd. Eind december krijgt iedereen waarvoor iets verandert een persoonlijke brief met de wijzigingen. De volgende WMO-cliëntendagen vinden plaats op woensdag 16 november van 10.30 tot 15.30 uur in zaal Hof van Liempde te Liempde en donderdag 17 november van 19.00 tot 22.00 uur in gemeenschapshuis De Rots te Boxtel.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Beleef Boxtel Proef Culinair Olieenzo