RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:15:16    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 13 juli 2014 14:20 uur

VVV-wandelingen door Boxtel

VVV-wandelingen door Boxtel

De Boxtelse VVV houdt ook komende week twee cultuurhistorische wandelingen. In de zomermaanden juni, juli en augustus wordt elke week koers gezet naar de mooiste plekjes van hartje Boxtel. Alle tochten beginnen om 19.00 uur en starten vanaf de binnenplaats van de VVV aan de Markt 36.

Woensdag 16 juli is kasteel Stapelen het doel van de cultuurhistorische tocht. De route naar de vroegere woonstee van de heren van Stapelen laat zien hoe groot hun invloed is geweest, niet alleen in Boxtel maar ook ver daarbuiten. Willem van Oranje heeft zelfs wel eens op het kasteel geslapen, net als Lodewijk XIV.

De route rond de Sint-Petrusbasiliek staat donderdag 17 juli centraal en voert deelnemers door het oudste gedeelte van hartje Boxtel. Deelnemers zullen ontdekken hoe het religieuze en het profane leven eeuwenlang met elkaar waren versmolten in de dorpskern. De kanunniken en de zusters Clarissen, de overheersing van het protestantisme en de opkomst en ondergang van het Rijke Roomse Leven komen aan bod, net als Heilig Bloedwonder. Als toegift gaan de kerkdeuren open en kan men zich laven aan het interieur van de basiliek.

Wie wil deelnemen, kan zich vooraf melden bij de VVV via telefoonnummer 06-22 56 20 01 of e-mail: info@vvvboxtel.nl. Meelopen kan ook zonder aanmelding, maar dan dient men vóór 19.00 uur bij de VVV aanwezig te zijn. Deelname kost twee euro per persoon.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Olieenzo Beleef Boxtel Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank