16:33:05    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 03 juli 2014 09:23 uur, laatst gewijzigd op 03 juli 2014 09:25 uur

VION opnieuw in opspraak

VION opnieuw in opspraak

VION is dit jaar opnieuw in de fout gegaan. Het vleesconcern heeft in maart verzuimd een met bacteriën geïnfecteerd product (droge worst) terug te halen dat niet voldeed aan de voedselveiligheidscriteria. De fout kwam woensdag aan het licht toen staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische zaken Kamervragen beantwoordde over meerdere vleesconcerns in Nederland.

De brief die Dijksma naar de Tweede Kamer stuurde bevat informatie over VION die niet eerder openbaar werd. De staatsecretaris geeft aan dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onderzoek heeft gedaan naar mogelijke onrechtmatigheden bij VION en Encebe in Boxtel. De staatssecretaris heeft VION een boete van 1.050 euro gegeven en aangekondigd dat het bedrijf in Boxtel kan rekenen op een herinspectie.

VION stelt in een reactie op de brief dat er ’onnodig een verkeerd en ongenuanceerd beeld is geschetst rondom een administratieve procedurefout’. ,,Na een monstername van een kleine partij droge worst is er een te hoog gehalte van de Listeria-bacterie gemeten. Nadat we de resultaten van de monstername hebben ontvangen, is direct actie ondernomen en de kleine partij teruggehaald bij het distributiecentrum en direct vernietigd.” Volgens het vleesconcern hebben de bedorven producten nooit de consumentenmarkt bereikt en is er geen gevaar voor de voedselveiligheid geweest.

VION kwam eerder al in opspraak toen klokkenluiders bij Omroep Brabant hun beklag deden over ham die ten onrechte als biologisch product werd verkocht.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 3 juli.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg TopSlank Beleef Boxtel Olieenzo Toverboom EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Huidtherapie Podium Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Filipe buisman optiek