RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:34:44    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 24 november 2011 20:49 uur, laatst gewijzigd op 24 november 2011 20:55 uur

VION investeert in luchtwassers

VION investeert in luchtwassers

Met de ingebruikname van een nieuwe chemische luchtwasser denkt VION klachten over geurhinder weg te kunnen nemen. Volgens bedrijfsleider John Poel voldoet het vleesconcern op bedrijventerrein Ladonk daarmee aan alle milieuvoorschriften, zeker omdat alle stallen op het bedrijfscomplex op Boseind al langer voorzien zijn van biologische geurwassers waarmee ammoniak uit de lucht gefilterd wordt.

De voorbije maanden is in Boxtel opnieuw veel gediscussieerd over de geurhinder die VION zou veroorzaken op bedrijventerrein Ladonk en rondom wooncomplex Stapelen nabij de Parallelweg Zuid. Was het eerst de PvdA/GroenLinks die veel kritische vragen stelde, de laatste tijd houdt vooral coalitiegenoot Balans zich bezig met het vraagstuk. De partij bracht enkele weken geleden een werkbezoek aan VION, binnenkort zullen ook andere raadsfracties het bedrijf bezoeken.

Brabants Centrum kreeg vorige week een rondgang in en om het 12.000 vierkante meter omvattende bedrijfscomplex op Ladonk. Bedrijfsleider Poel, kwaliteits- en milieucoördinator Rob Holtman en directeur communicatie Marc van der Lee verzorgden een uitgebreide presentatie en lieten zien welke maatregelen VION heeft genomen om klachten over geurhinder het hoofd te bieden.

Duidelijk werd dat VION flink heeft geïnvesteerd in chemische en biologische luchtwassers, die het vleesconcern in staat stellen om varkensvlees te blijven produceren. ,,Deze investeringen zijn cruciaal om onze bedrijfsvoering op deze plek in Boxtel te kunnen continueren”, benadrukt Poel. ,,Ze zijn een garantie voor onze licence to produce, we willen dolgraag in Boxtel blijven.”

De bedrijfsleider geeft aan dat bij het industriële productieproces op Boseind stank vrijkomt, die met luchtwassers wordt geneutraliseerd. ,,Lucht die na wassing via de schoorsteen vrijkomt, stinkt beslist niet meer”, onderstreept Poel.

VION sluit niet uit dat meer factoren bijdragen aan de meest recente klachten. Hij doelt op een sloot die vanaf Ladonk richting Stapelen voert en ’pijnpunten’ in de riolering waarnaar de gemeente Boxtel momenteel vervolgonderzoek doet.

(Foto: Gerard Schalkx).

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel SNS Bank Geld en Makelaardij Natasja fashion Rijschool Dolman Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Olieenzo TopSlank Zwanenberg adviesgroep Tiga Geerts advies 040Fit Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Huidtherapie Kindertuin Koppelmans Beleef Boxtel