18:54:08    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 08 januari 2014 14:50 uur

VION bouwt zuiveringsinstallatie

VION bouwt zuiveringsinstallatie

Vleesconcern VION is gestart met de bouw van een nieuwe zuiveringsinstallatie voor afvalwater in Boxtel. De installatie heeft een grotere capaciteit en presteert volgens VION beter op het gebied van geur en geluid. Bovendien kan het bedrijf op Boseind aanzienlijk besparen op het gebruik van aardgas en drinkwater.

De voorbereidingen zijn al maanden in gang, de vergunningen van gemeente en waterschap zijn inmiddels onherroepelijk. Begin november is gestart met de grondwerkzaamheden, de ruwbouw zal naar verwachting in mei klaar zijn. Uit het afvalwater wordt duurzaam en hoogwaardig biogas geproduceerd.

Ook heeft de nieuwe waterzuiveringeen positieve bijdrage op de verspreiding van geur. Juist stankoverlast bracht het Boxtelse bedrijf de voorbije jaren in de publiciteit. Omwonenden klagen al jaren over hinder, ook al heeft VION fors geïnvesteerd in nieuwe geurfilters. De zuiveringsinstallatie wordt volgens planning in het vierde kwartaal van 2014 in gebruik genomen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Alfa buisman optiek Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo EmielTechniek TopSlank Huidtherapie Geld en Makelaardij Doornmalen electro Beleef Boxtel Toverboom Filipe Remax-optimus