RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:30:31    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 22 mei 2014 18:05 uur, laatst gewijzigd op 22 mei 2014 18:10 uur

Ursula: kloppend hart van Boxtel

Ursula: kloppend hart van Boxtel

Op de foto: Docente Mayke Lunenburg en studenten van SintLucas onthulden donderdag de vernieuwde etalage in appartementencomplex Baanrots nabij rotonde Den Tijber in de wijk Selissenwal. (Foto: Peter de Koning).

De etalage van appartementencomplex Baanrots, nabij rotonde Den Tijber, heeft sinds donderdagmiddag weer een nieuwe invulling gekregen. Laatstejaars van SintLucas bogen zich de voorbije weken over een opdracht van welzijnsorganisatie ContourdeTwern om gebouw Sint-Ursula zichtbaarder te maken onder de Boxtelse bevolking.

Inge Huisman van woonstichting Sint-Joseph geeft aan dat voor de etalage, die regelmatig van ontwerp verandert, een maatschappelijk Boxtels onderwerp wordt gekozen. ,,Het vorige ontwerp ging over vrijwilligers. Toen ontstond het idee om het Ursulaklooster centraal te zetten. ContourdeTwern merkt dat dit gebouw niet altijd gevonden wordt.” Chloë van de Kerkhof, Kristel van Heel, Bagia Parinussa en Stephani Damopoli-i gingen aan de slag met de opdracht. ContourdeTwern koos uiteindelijk voor het ontwerp van Bagia.

De studente uit ’s-Hertogenbosch koos ervoor het logo van Ursula uit elkaar te trekken, maar wel de hartvorm in stand te houden. In het midden van het hart hangen allerlei borden met vragen waarmee mensen in Sint-Ursula terecht kunnen. Op de etalage staat de tekst ’Sint-Ursula: het kloppend hart van de Boxtelse samenleving’. ,,We hebben hier dinsdag en woensdag aan gewerkt. En nu hopen dat we geslaagd zijn, want dit was onze eindopdracht”, zei Bagia. Docente Mayke Lunenburg stelde het viertal gerust. ,,Dat komt helemaal goed…”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geerts advies SNS Bank Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Huidtherapie Gemeente Boxtel Doornmalen electro