12:27:16    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 04 februari 2014 11:46 uur, laatst gewijzigd op 04 februari 2014 11:48 uur

Uniforme routeborden in Haaren

Uniforme routeborden in Haaren

Op de foto: $ Een voorbeeld van een routebord dat in de gemeente Haaren komt te hangen.

In Esch, Haaren, Helvoirt en Biezenmortel wordt op dit moment gebruikgemaakt van verschillende routeborden. Ondernemers trokken al vaker aan de bel over uniforme bewegwijzering en ook uit ambtelijk overleg van platform Het Groene Woud bleek dat er behoefde was aan gelijkwaarde borden. Het bedrijf Revis Verkeerstechniek uit Veghel realiseert de nieuwe bewegwijzering en de verwachting is dat de borden rond Pasen in de gemeente hangen.

Haaren hield onlangs in samenwerking met Revis een informatiebijeenkomst in dorpshuis De Es over de bewegwijzering van toeristische objecten in de gemeente. Uit een schatting van Revis blijkt dat ongeveer 140 borden nodig zullen zijn in Haaren.

Bij de realisatie van de borden wordt de richtlijn bewegwijzering van kennisorganisatie CROW op het gebied van onder meer infrastructuur, verkeer en vervoer in acht genomen. ,,Zo is voor toeristen duidelijk wat de bordjes betekenen, op welke plek in Nederland ze ook zijn.” Zo hebben ze een bruine kleur en duidelijk herkenbare pictogrammen.

Ondernemers in de gemeente Haaren die graag een bord willen hebben, worden de komende tijd benaderd door Revis. Zij kunnen ook contact opnemen met Milou de Laat via m.d.laat@haaren.nl.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 6 februari.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Proef Culinair Meubelmakerijdenberg