RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:58:08    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 28 mei 2014 15:27 uur, laatst gewijzigd op 28 mei 2014 15:34 uur

Unanieme steun voor jaarverslag

Unanieme steun voor jaarverslag

Op de foto: De komst van MuBo is één van de gebeurtenissen waarbij in het programmajaarverslag 2013 werd stilgestaan. De opening vond plaats in maart van dit jaar. (Foto: Marc Cleutjens).

’2013: Oogstjaar in tijden van financiële krapte’. Tijdens de gemeenteraadsvergadering werd dinsdagavond het programmajaarverslag 2013 gepresenteerd. De voltallige gemeenteraad stemde in met het financiële overzicht over vorig jaar.

Vooral de term duurzaamheid komt terug in het financiële overzicht. ,,Het is belangrijk om te blijven investeren in kwaliteit en duurzaamheid. Ook in moeilijke tijden”, zo meldt het college van B. en W. in het voorwoord van het programmajaarverslag. In een terugblik wordt stilgestaan bij gebeurtenissen van vorig jaar, zoals het aantrekken van Triple E, veiligstellen van evenement Circo Circolo, opening van MuBo, nieuwbouw voetbalvereniging ODC, verbouwing gemeentehuis, voorbereiding ambtelijke fusie en insteken op burgerparticipatie.

Anja van den Einden (PvdA/GroenLinks) stelde dat in 2013 veel belangrijke besluiten zijn genomen. ,,Het onderwerp duurzaamheid heeft een visitekaartje afgegeven. We moeten zo doorgaan, al staan er weer andere speerpunten aan de horizon, zoals de wet maatschappelijke ondersteuning en de onderwijscarrousel.” Ook Willy van Zuijlen (Balans) en Dymph van de Vries (VVD) waren benieuwd naar de stand van zaken rondom basisschool De Hobbendonken. Marria van den Hoven (INbox) was van mening dat de term ’oogstjaar’ wat te ver ging. ,,Er zijn wel degelijk zaken geplukt of groeiende, maar sommige projecten zijn aan het verpieteren of komen net boven de grond, zoals het centrumplan.” Jos Hegeman (D66) gaf aan dat het niet alleen maar kommer en kwel was in 2013. ,,Er is met veel dingen een start gemaakt. En nu vooruit. Er komen nog veel zaken op ons af.”

Klik hier voor het volledige programmajaarverslag 2013 van de gemeente Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Koppelmans Tiga Huidtherapie Zwanenberg adviesgroep 040Fit Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Olieenzo SNS Bank Gemeente Boxtel Natasja fashion TopSlank Beleef Boxtel Toverboom Rijschool Dolman Doornmalen electro Kindertuin