00:47:06    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 28 mei 2014 15:27 uur, laatst gewijzigd op 28 mei 2014 15:34 uur

Unanieme steun voor jaarverslag

Unanieme steun voor jaarverslag

Op de foto: De komst van MuBo is één van de gebeurtenissen waarbij in het programmajaarverslag 2013 werd stilgestaan. De opening vond plaats in maart van dit jaar. (Foto: Marc Cleutjens).

’2013: Oogstjaar in tijden van financiële krapte’. Tijdens de gemeenteraadsvergadering werd dinsdagavond het programmajaarverslag 2013 gepresenteerd. De voltallige gemeenteraad stemde in met het financiële overzicht over vorig jaar.

Vooral de term duurzaamheid komt terug in het financiële overzicht. ,,Het is belangrijk om te blijven investeren in kwaliteit en duurzaamheid. Ook in moeilijke tijden”, zo meldt het college van B. en W. in het voorwoord van het programmajaarverslag. In een terugblik wordt stilgestaan bij gebeurtenissen van vorig jaar, zoals het aantrekken van Triple E, veiligstellen van evenement Circo Circolo, opening van MuBo, nieuwbouw voetbalvereniging ODC, verbouwing gemeentehuis, voorbereiding ambtelijke fusie en insteken op burgerparticipatie.

Anja van den Einden (PvdA/GroenLinks) stelde dat in 2013 veel belangrijke besluiten zijn genomen. ,,Het onderwerp duurzaamheid heeft een visitekaartje afgegeven. We moeten zo doorgaan, al staan er weer andere speerpunten aan de horizon, zoals de wet maatschappelijke ondersteuning en de onderwijscarrousel.” Ook Willy van Zuijlen (Balans) en Dymph van de Vries (VVD) waren benieuwd naar de stand van zaken rondom basisschool De Hobbendonken. Marria van den Hoven (INbox) was van mening dat de term ’oogstjaar’ wat te ver ging. ,,Er zijn wel degelijk zaken geplukt of groeiende, maar sommige projecten zijn aan het verpieteren of komen net boven de grond, zoals het centrumplan.” Jos Hegeman (D66) gaf aan dat het niet alleen maar kommer en kwel was in 2013. ,,Er is met veel dingen een start gemaakt. En nu vooruit. Er komen nog veel zaken op ons af.”

Klik hier voor het volledige programmajaarverslag 2013 van de gemeente Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Beleef Boxtel Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij