02:21:14    dinsdag, 16 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 06 november 2012 09:33 uur, laatst gewijzigd op 06 november 2012 09:39 uur

'Uitvoering WMO ondermaats'

\'Uitvoering WMO ondermaats\'

Op de foto: Wethouder Tossy de Man neemt de klachtennota over de WMO in ontvangst van SP-fractievoorzitter Eric van den Broek. (Foto: Henk van Weert).

Bij de invoering van een nieuwe verordening rondom de WMO heeft de gemeente Boxtel diverse steken laten vallen. Tot die conclusie komt de SP na inventarisatie van veertig klachten die de politieke partij kreeg via een door haar opgezet meldpunt. Wethouder Tossy de Man erkent dat dingen beter kunnen, maar wil pas over twee jaar op grote schaal evalueren.

Fractievoorzitter Eric van den Broek van de SP bood maandag samen met zijn voorganger Willem van Meurs een nota aan met klachten over de WMO-verordening. Wethouder De Man sprak haar dank uit voor het werkstuk. ,,Want elke klacht is een concreet aandachtspunt om de dienstverlening te verbeteren."

De nieuwe WMO-verordening leidde volgens de SP onder meer tot veel onduidelijkheid over de eigen bijdragen die mensen moeten gaan betalen voor hulpmiddelen als scootmobielen en trapliften. ,,Mensen vinden deze regeling ingewikkeld en onrechtvaardig." Wethouder De Man erkende dat de communicatie te kort is geschoten. ,,Tijdens de cliëntendagen hopen we veel onduidelijkheid weg te nemen."

De cliëntendagen over de WMO vinden plaats op maandag 12 november van 11.00 tot 15.00 uur in gemeenschapshuis De Rots, donderdag 22 november van 19.00 tot 22.00 in De Walnoot en maandag 3 december van 11.00 tot 15.00 uur in zaal Hof van Liempde.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Geerts advies Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel