RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:34:35    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 07 maart 2012 14:22 uur, laatst gewijzigd op 07 maart 2012 15:44 uur

Uitstel van centrumplan Boxtel

Uitstel van centrumplan Boxtel

Het lukt het college van B. en W. van Boxtel niet om in april met de gemeenteraad te debatteren over het centrumplan waarbij de Markt autoluw moet worden gemaakt. ,,De beantwoording van de bijna 25 reacties die burgers en belangengroepen hebben ingediend vergt meer tijd. Vóór de zomervakantie hopen we echter een besluit te nemen”, aldus wethouder Wim van der Zanden.

Hoewel het aantal reacties Van der Zanden niet tegenvalt, heeft hij meer tijd nodig om alle reacties te beantwoorden, zo meldde hij woensdag. Vóór de zomervakantie hoopt hij de gemeenteraad echter een voorstel aan te kunnen bieden. Of dat vervolgens ook financieel haalbaar zal zijn, is onduidelijk. ,,We hebben het geld ervoor gereserveerd. Sommigen vragen zich echter af of we op dit moment wel dergelijke investeringen moeten doen. We weten immers nog niet wat de gevolgen zijn van de extra bezuinigingen waarover momenteel in Catshuis wordt gesproken.”

Het centrumplan voorziet onder meer in het autoluw maken van de Markt en de aanleg van een alternatieve parkeerlocatie op de plek van de gemeentevijver bij de raadzaal. Het dempen van de tijdens carnaval tot hofvijver verheven waterpartij leidt tot veel protest van omwonenden. De Ondernemingsvereniging Centrum Boxtel (OCB) is er voorstander van om de vijver dicht te gooien voor parkeerplaatsen.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Tiga Huidtherapie Rijschool Dolman Zwanenberg adviesgroep Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Natasja fashion Kindertuin Olieenzo Koppelmans Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Toverboom 040Fit