08:59:49    donderdag, 20 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 11 april 2013 16:43 uur, laatst gewijzigd op 11 april 2013 16:45 uur

Uitstel besluit over kV-station

Uitstel besluit over kV-station

Niet eind april, maar pas medio juni neemt het college van B. en W. van Boxtel een besluit over de aanvraag voor een bouwvergunning van een hoogspanningsstation op bedrijventerrein Vorst. Inwoners van het kerkdorp Lennisheuvel maken al wekenlang grote bezwaren tegen het zogeheten 10-150 kV-station.

Vorige week pleitte coalitiepartij Combinatie95 al om gebruik te maken van de wettelijke mogelijkheid om de beslistermijn van twee maanden met zes weken uit te stellen. De SP sloot zich daarbij aan. Woensdag werd bekend dat Rabobank Nederland, dat de nieuwe stroomvoorziening nodig heeft voor haar datacenter op Vorst, bereid is drie maanden te wachten, tot 1 april 2014.

De geplande informatiebijeenkomst op maandag 15 april in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel is in samenspraak met het actiecomité 'Zet nee tegen kV' verschoven naar een nog later de plannen datum. Ook de ingelaste gemeenteraadsvergadering van dinsdag 16 april waar over het kV-station zou worden gesproken, is uitgesteld, zo meldde een woordvoerder van de gemeente Boxtel donderdagmiddag. Dat was te laat om de berichtgeving in de papieren editie van Brabants Centrum nog aan te passen.

Auteur: Henk van Weert

Advertenties