RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:51:24    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 mei 2011 14:28 uur, laatst gewijzigd op 19 mei 2011 14:29 uur

Uitslag poll schaliegas

Brachten een week geleden nog 75 lezers een internetstem uit in onze rubriek De Stelling, afgelopen week gaven slechts 47 bezoekers van de website een reactie. Van hen stemde 23 procent ermee in dat op bedrijventerrein Vorst een proef start met het boren naar schaliegas. Ruim driekwart van de deelnemers (36 personen) ziet zo’n proef niet zitten.

Deze week werd bekend dat de proefboring op Vorst, die aanvankelijk al voor het eerste kwartaal van dit jaar was aangekondigd, pas in 2012 wordt uitgevoerd. Het bedrijf Cuadrilla dat de boringen laat uitvoeren wil eerst het maatschappelijk draagvlak vergroten.

Voor iedereen die ongerust is over de risico’s van proefboringen naar schaliegas in Boxtel organiseert de gemeenteraadsfractie van PvdA/GroenLinks woensdag 25 mei van 20.00 tot 22.00 uur een informatieavond in de raadzaal van het gemeentehuis. Sprekers zijn Diederik Samson, Tweede Kamerlid voor de PvdA en energiedeskundige, Frank van Bergen van TNO Energy, Oil & Gas en Hubert Veringa van de TU Eindhoven, professor aan de faculteit Scheikundige Technologie en Bio-energie. Naast wethouder Peter van de Wiel zijn voorts vertegenwoordigers van de GGD Hart voor Brabant, de Brabantse Milieufederatie en de Provinciale Statenfractie van GroenLinks en PvdA present.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Meubelmakerijdenberg SNS Bank Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen