RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:53:11    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 25 oktober 2013 17:17 uur, laatst gewijzigd op 25 oktober 2013 17:17 uur

’Uitbreiding gebied hooglanders’

’Uitbreiding gebied hooglanders’

Op de foto: Schotse Hooglanders grazen in Boxtel in het Dommelgebied tussen de Bosscheweg en de A2. De Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel hoopt dat de dieren zo snel mogelijk gebruik kunnen maken van de onderdoorgang voor vee bij de nieuwe brug over de Boss

De leden van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB) wachten met smart op een rapport over het ecologisch beheer van het Dommeldal in de toekomst. ,,Door nalatigheid van de gemeente Boxtel is het voor de Schotse hooglanders nog steeds niet mogelijk om van de onderdoorgang bij de nieuwe brug over de Bosscheweg gebruik te maken”, zegt Theo van der Heijden van de plaatselijke natuurwerkgroep.

De coördinator van de werkgroep Dommelbeheer benadrukt dat enkele jaren geleden met de voormalige wethouder Ger van den Oetelaar goede afspraken zijn gemaakt over hoe het verder zou gaan met het beheer van het Dommeldal. ,,Zodra de nieuwe brug in de Bosscheweg gerealiseerd zou zijn, zouden de hooglanders dankzij de onderdoorgang verder stroomopwaarts kunnen grazen. In de tussentijd er echter niet veel gebeurd. Het duurt veel langer dan nodig is”, vindt Van der Heijden.

De gemeente Boxtel stelt in een reactie dat er absoluut geen sprake is van nalatigheid. ,,Voor aanleg van de verbinding zijn percelen nodig, die niet in eigendom zijn van de gemeente of het waterschap. Ondanks pogingen deze te verwerven, is dat nog niet gelukt. Aanleg van de faunapassage is hierdoor op dit moment niet mogelijk.” Een woordvoerder van de gemeente legt uit dat er alvast een onderdoorgang voor vee en een buis voor kleinere dieren is aangelegd, omdat de Bosscheweg een reconstructie onderging. ,,Dit was een natuurlijk moment om dat te doen, op een later tijdstip zou daar de weg weer voor opengebroken moeten worden. De begrazingsgebieden verbinden is echter op dit moment niet mogelijk.”

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair Gemeente Boxtel SNS Bank Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding