RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:00:40    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 02 augustus 2012 10:41 uur, laatst gewijzigd op 02 augustus 2012 14:49 uur

Uitbreiding SintLucas goedgekeurd

Uitbreiding SintLucas goedgekeurd

Op de foto: Impressie van de nieuwbouw die SintLucas wil realiseren. Op het terrein tussen de Levensschool en de onderwijzerswoning komt een atelier voor creatieve opleidingen. (Illustratie: Architectenbureau Snijders & Van Stekelenburg, Boxtel).

De Raad van State heeft woensdag de bezwaren voor de uitbreiding van vakschool SintLucas ongegrond verklaard. Hierdoor is het bestemmingsplan vastgesteld.

Milieuvereniging Het Groene Hart en twee omwonenden verzetten zich tegen de plannen om naast de Levensschool een nieuw atelier te bouwen. Gevreesd wordt voor aantasting van het natuurlijke karakter van de Dommel. Daarnaast is er weerstand omdat de nieuwbouw de privacy zou aantasten.

,,Het plan is passend in de kern van Boxtel”, zo is in de uitspraak van de Raad van State lezen. Ook stelt ze dat er voldoende rekening wordt gehouden met de Dommel. Zo wordt er een groenstrook doorgetrokken ter plaatse van het afgebrande pand, waar niet meer mag worden gebouwd.

Bestuursvoorzitter Walter Tibosch zei in juni in Brabants Centrum dat SintLucas niet zonder nieuwe ateliers op loopafstand kan. ,,Als de bouwplannen niet doorgaan, zijn we genoodzaakt een deel van onze school te verplaatsen naar Eindhoven.” SintLucas fuseerde met De Eindhovense School. In juni werd bekend dat de mbo-school in Eindhoven ook de naam SintLucas ging dragen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Gemeente Boxtel Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie