RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:42:51    dinsdag, 22 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 19 mei 2011 13:55 uur, laatst gewijzigd op 19 mei 2011 13:58 uur

Uitbreiding SintLucas aan Burgakker

Uitbreiding SintLucas aan Burgakker

Op de foto: Impressie van de nieuwbouw die SintLucas aan de Burgakker wil realiseren. (Illustratie: Architectenbureau Snijders & Van Stekelburg).

Mbo-school SintLucas gaat uitbreiden aan de Burgakker. Tegenover het bestaande schoolgebouw en naast de Levensschool komt een atelier waar straks plaats is voor maximaal 220 studenten die allemaal een creatieve opleiding gaan volgen. Bestuursvoorzitter Walther Tibosch hoopt dat de nieuwbouw in de zomer kan starten.

Sinds een brand het oude atelier aan de Burgakker verwoestte, woekert SintLucas met de schaarse ruimte. In totaal 1.400 studenten bezoeken de school en ondanks een ’groeistop’ – de vakinstelling wil voorlopig niet groter worden – is nieuwbouw volgens Tibosch onontkoombaar om plaats te bieden aan alle creatieve vakken.

Architect Hans van Stekelenburg ontwierp een atelier dat geprojecteerd is op het terrein naast de Levensschool, die eerder door SintLucas werd gerestaureerd. De voormalige woning van de hoofdonderwijzer is ook eigendom van de mbo-school en krijgt een onderwijsbestemming. Binnenkort vindt de afdeling keramiek er tijdelijk onderdak.

De plannen voor een nieuw atelier zijn in een vergevorderd stadium en liggen inmiddels te inzage. De bestuursvoorzitter van SintLucas hoopt dat de vergunningen snel kunnen worden afgegeven. ,,Ons doel is om aan de Burgakker een creatief park te realiseren. Het ontwerp is daarop afgestemd en sluit prima aan bij onze bestaande schoolgebouwen, zoals de Levensschool en de voormalige villa van de Witte Paters.”

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Doornmalen electro Beleef Boxtel