19:04:01    zaterdag, 11 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 29 juli 2014 09:05 uur, laatst gewijzigd op 29 juli 2014 09:08 uur

Uiltjes uit asiel vinden onderdak

Uiltjes uit asiel vinden onderdak

Op de foto: Deze steenuil uit een asiel in Someren werd in een nestkast geplaatst in de buurtschap Selissen. Hen Maas heeft geen hoge verwachting dat de roofvogel hier ook daadwerkelijk gaat nestelen, maar hoopt er wel op. (Foto: Peter de Koning).

Nadat enkele weken eerder al een eerste uil werd uitgezet, hebben leden van de Boxtelse vogelwerkgroep onlangs nogmaals vier van deze roofvogels uit een asiel in een nestkast geplaatst.

In totaal zijn nu vijf uilen uitgezet, meldt Ad Sleenhof, een van vogelaars die is aangesloten bij de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel. ,,Dat gebeurde op verzoek van IVN Oisterwijk waar de eigen nestkasten allemaal bevolkt zijn en dus geen plaats meer was.”

De kasten hangen op verschillende locaties en werden enkele dagen afgesloten met gaas om de uilen te laten wennen. In de behuizing lagen muizen en eendagskuikens zodat de roofvogels hun honger konden stillen. Nadat de versperring werd weggehaald, is opnieuw voedsel geplaatst in de hoop dat de uilen terugkeren in de nestkast. ,,Maar de ervaring leert dat dit slechts zelden gebeurt”, zegt Hen Maas, een van de andere leden van de Boxtelse vogelwerkgroep.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Olieenzo Alfa buisman optiek Geld en Makelaardij TopSlank Geerts advies Elan Bikes support Remax-optimus Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Filipe EmielTechniek Beleef Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen