RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:20:11    zaterdag, 17 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 23 januari 2015 12:19 uur, laatst gewijzigd op 23 januari 2015 12:22 uur

Uilenkast in Dommelbimd

Uilenkast in Dommelbimd

Op de foto: Hen Maas van de Vogelwerkgroep plaatste woensdagmiddag een broedkast voor steenuilen in natuurgebied Dommelbimd. (Foto: Albert Stolwijk).

Leden van de Vogelwerkgroep, onderdeel van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer (WNLB) hebben woensdagmiddag een steenuilenkast opgehangen in natuurgebied Dommelbimd tussen de Eindhovenseweg en kasteel Stapelen. ,,Nu nog hopen dat er gebroed wordt in de kast", aldus coördinator Frans Maas van de Vogelwerkgroep.

Maas geeft aan dat de Vogelwerkgroep uilenkasten van natuurorganisatie Brabants Landschap ontvangt. ,,In de straat Kleinderliempde hebben we vorig jaar verschillende broedgevallen van steenuilen ontdekt. Die jongen moeten ook weer ergens heen."

Volgens de Boxtelse vogelliefhebber is Dommelbimd 'een ideaal natuurgebied' voor de uilen. ,,Ze leven van grote kevers en wormen. Op plekken waar vee rondloopt, zie je ook veel kevers. In de Dommelbimd loopt een aantal koeien, waardoor de leefomgeving dus ideaal is." Maas geeft aan dat de broedtijd voor steenuilen inmiddels is ingegaan. ,,Je kunt nu al regelmatig uilen horen baltsen, dat zijn lokroepen waarmee ze een partner zoeken."

Medio april, na de 'ei-leg' van de steenuilen, zullen leden van de Vogelwerkgroep de nestkasten in de gemeente Boxtel controleren. ,,Op dat moment verstoor je het broeden niet meer. Het zou geweldig zijn als er al een paartje in de nieuwste nestkast zou broeden."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Koppelmans Geerts advies Beleef Boxtel Toverboom Doornmalen electro 040Fit Natasja fashion Olieenzo Gemeente Boxtel Zwanenberg adviesgroep Tiga Meubelmakerijdenberg SNS Bank Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Rijschool Dolman Kindertuin