RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:52:46    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 18 augustus 2014 14:14 uur, laatst gewijzigd op 18 augustus 2014 14:16 uur

Two of Us: een Beatles-jukebox...

Two of Us: een Beatles-jukebox...

Op de foto: Two of Us vertolkt de Beatleshit ’Yellow Submarine’ in een gele ’onderzeeër’ tijdens de eerste editie van het Dommeltheater in september 2013. (Foto: Peter de Koning).

Voor het vijftiende jaar op rij reizen Adrie van Osch en Jos Vervoort vrijdag 22 augustus af naar Liverpool om de Beatlesweek mee te maken. Het muzikale duo uit Boxtel is al bijna vier decennia lang idolaat van The Beatles en vertolkt ongeveer de helft van circa 240 liedjes deze illustere popgroep. Alle 122 titels uit de setlist kan het publiek in Liverpool aanvragen. ,,Wij tweeën vormen een levende jukebox…”

Tijdens hun vijfdaags verblijf in de Engelse havenstad verzorgt Two of Us zes keer een optreden van drie kwartier. Dat gebeurt op de plek waar The Fab Four in de jaren zestig van de vorige eeuw de popmuziek op de kaart zetten. ,,We spelen in The Cavern Club aan Mathew Street, de beroemdste straat van de stad”, meldt Jos. ,,En daarmee komen we aan ons 65e optreden in Liverpool”, vult Adrie aan. ,,Best een mijlpaal; niet veel bands kunnen ons dat nazeggen. Maar we staan ook voor de vijftien keer in The Cavern Pub aan de overkant van de straat. Dat is helemaal uniek voor een Nederlandse band.”

Hans van Liempt en Guus Bekooy van de lokale omroep Dommelland reizen met Jos Vervoort en Adrie van Osch mee om een filmverslag te maken.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Geerts advies Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Doornmalen electro Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Beleef Boxtel SNS Bank