RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:58:51    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 14 juni 2013 09:30 uur, laatst gewijzigd op 17 juni 2013 08:38 uur

Tweede editie Liempds Tourspel

Tweede editie Liempds Tourspel

Op de foto: Wielrenner Koen de Kort zit met 12 andere renners van Argos-Shimano in de voorselectie van de Tour de France-ploeg. De wielrenner geeft 21 juni het startsein voor het Liempds Tourspel. (Foto: Marc Cleutjens).

Stichting Woudbloem organiseert dit jaar de tweede editie van het Liempds Tourspel. Het spel werd vorig jaar met veel succes geïntroduceerd, mede doordat er een goed doel aan verbonden was. Toen werd geld ingezameld voor de zieke Ian van der Laan, dit jaar is de keuze gevallen op een project van Liempdenaar Igor van Laere die in Bandung (Indonesië) straatkinderen ondersteunt.

Volgens Willy van Zuijlen van stichting Woudbloem belooft de Tour de France dit jaar nog meer in de schijnwerpers te staan. De drie weken durende wielerwedstrijd wordt namelijk voor de honderdste keer gehouden en zal tussen de eerste etappe op Corsica en de finish op de Champs-Élysées in Parijs dagelijks in de actualiteit zijn.

In Liempde kan de Tour de France gevolgd worden door mee te doen aan het Tourspel. ,,Een leuk en modern spelletje met aantrekkelijke prijzen én de helft van de inleg die bestemd is voor het goede doel”, aldus Van Zuijlen. ,,Dit jaar is de keuze gevallen op het Bandung Street Children Program van Igor van Laere.”

Het Tourspel kan opnieuw georganiseerd worden dankzij de steun van een sponsor. Verder wordt nauw samengewerkt met het Roois Tourspel. De Liempdse wielrenner Koen de Kort, die met Argos-Shimano meedoet aan La Grande Boucle, is opnieuw bereid gevonden om op te treden als ambassadeur. De Kort opent het Tourspel vrijdag 21 juni om 20.00 uur in De Durpsherberg met wethouder Willie van de langenberg en Igor van Laere.

Wie wil meedoen aan het Liempds Tourspel, dient de inschrijfformulieren uiterlijk donderdag 27 of vrijdag 28 juni in te leveren bij De Durpsherberg. Deelname kost tien euro. Alle spelregels en reglementen staan op www.liempstourspel.nl, Wie bereid is twee euro meer te betalen, mag meedoen aan een extra raadspel. Vraag is op welke plek Koen de Kort zal eindigen in het eindklassement. Wie het goede antwoord raadt, wint honderd euro. Bij meerdere winnaars, beslist het lot.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Huidtherapie Geerts advies Olieenzo Doornmalen electro Geld en Makelaardij