RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:13:27    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 08 maart 2014 13:29 uur, laatst gewijzigd op 08 maart 2014 19:37 uur

Tweede buurtmoestuin in Boxtel

Tweede buurtmoestuin in Boxtel

Op de foto: Wethouder Willie van de Langenberg plantte zaterdag samen met Marria van den Hoven, Bodil Namaja en haar zoon Florian de eerste rozenstruik in de buurtmoestuin Selissen. (Foto: Annelieke van der Linden).

De tweede buurtmoestuin in Boxtel is een feit. Waar twee weken geleden al de groentetuin nabij Hoogheem werd geopend, was het zaterdag de beurt aan de buurtmoestuin op een stuk grond van Zorggroep Elde aan de Harperhof en de Poolsestraat. Wijkwethouder Willie van de Langenberg, secretaris Marria van den Hoven van Wijkplatform Selissen, tuinontwerpster Bodil Namaja en voorzitter David Andreae van Transition Town plantten de eerste rozenstruik.

Wethouder Van de Langenberg gaf aan ’blij en trots te zijn op de tuin’. ,,De wijk Selissenwal heeft de afgelopen twintig jaar een behoorlijk positieve gedaanteverwisseling ondergaan. De opening van deze tuin is één van laatste klussen als wethouder en het doet toch wel een beetje pijn om afscheid te nemen als wijkwethouder van Selissen.” Ook wethouder Peter van de Wiel was aanwezig. Hij reikte aan tuinontwerpster Namaja een Groene Handdruk uit, een onderscheiding voor initiatieven die de biodiversiteit in Het Groene Woud bevorderen. Aan de Handdruk is een geldbedrag van 350 euro verbonden.

David Andreae van Transition Town hoopt dat het niet blijft bij twee buurtmoestuinen in Boxtel. ,,Ik roep mensen op zich bij ons of de gemeente Boxtel te melden als ze een geschikte plek in gedachten hebben. Wij kunnen hierin altijd faciliteren.”

Kijk voor meer foto’s van de buurtmoestuin op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Proef Culinair Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Doornmalen electro Huidtherapie SNS Bank Geld en Makelaardij